Lyxig bröllopstårta

När Hanna och Nils gifte sig önskade de en bröllopstårta i mintgrönt, vitt och guld. De ville ha en våningstårta i lyxig men smakfull stil. Några önskemål var: quiltat mönster, enkel spritsdekor, och stora blommor. De ville även gärna ha sitt monogram från inbjudningskorten med på tårtan någonstans, samt ett litet brudpar med personliga detaljer.  Jag fick fria händer att välja bland önskemålen och skapa något vackert utifrån det. Här ser ni resultatet:

Bröllopstårta, våningstårta, tårta, quiltad, guld, mintgrön, spritsat, sockerblommor, "wedding cake", "stacked cake", cake,

Min första tårta i fyra våningar! Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med jordgubbsmousse och vaniljkräm, spacklad med limesmörkräm och täckt med marsipan. Tårtan är laktosfri.

bröllopstårta, tårta, våningstårta, mintgrön, vit guld, mjuka sockerpärlor, sprits, quiltat, "wedding cake", "stacked cake"

Bastårtan fick ett quiltat mönster dekorerat med mjuka sockerpärlor i guld.

Monogram, bröllopstårta, våningstårta, tårta, mintgrön, guld, vit, sprits

Våning två dekorerade jag med ett enkelt spritsmönster, bågar med små guldhängen i. På tredje våningen sitter brudparets vackra och sirliga monogram.

Bröllopstårta, våningstårta, sockerblommor, pioner, hortensia, sprits, mintgrön, "wedding cake" cake, sugar flowers

Den fjärde våningen dekorerade jag med samma spritsmönster som våning två. Och som pricken över i ligger det ett fång stora vita blommor på toppen. Pion och hortensia.

Tårtan blev riktigt maffig, tycker jag! Och trots att jag valde att använda mig av, i princip, alla brudparets olika önskemål blev slutresultatet sammanhållande och stilrent på nåt sätt. Jag gillar verkligen den här tårtan!

Men tro inte att det slutar här… Brudparet med personliga detaljer då? Jo de hamnade på två sidotårtor! Dels för att de inte passade in någonstans på tårtan, och dels för att det ändå skulle skulle bli två extra tårtor utöver våningstårtan pga antalet bröllopsgäster. Här är hela kalaset:

Bröllopstårta, våningstårta, mintgrön, guld, sprits, brudpar, "wedding cake", "stacked cake", cake topper, bride, groom

bröllopstårta, tårta, quiltat mönster, brud, sockerpasta, guldpärlor

Bruden står på en quiltad tårta med mjuka sockerpärlor i guld. Hon håller i en fotboll och under den tjusiga klänningen kikar ett par fotbollsskor fram.

bröllopstårta, cake topper, brud, bride sugar paste, modelpaste

Inte så svårt att gissa vad hon pysslar med på fritiden. =)

bröllopstårta, cake topper, brudgum, groom, model paste, sprits

Brudgummen sitter på en spritsdekorerad tårta. Tårtan är dessutom glutenfri och fri från nötter och mandlar, alltså täckt med sockerpasta till skillnad från de andra tårtorna.

brudgum, groom, bröllopstårta, "wedding cake, "cake topper" "gum paste"

Brudgummen sitter lite avslappnat med ena handen på sin rallyhjälm. Runt halsen hänger hans guldmedalj, en riktig rallymästare må ni tro!

Bröllopstårta, våningstårta, mintgrön, quiltat mönster, wedding cake, stackedcake, brudpar, caketopper

Stort grattis Hanna och Nils, och tack för förtroendet!

 

42 thoughts on “Lyxig bröllopstårta

 1. Kan inte sluta att fascineras av dina otroligt fina tårtor och figurer.
  Av alla bloggar och hemsidor från olika tårtmakare som jag besökt, slår du dem med hästlängder!!!
  Väntar ständigt på att få se några nya alster rån dig :-)
  Synd att jag bor ca 70 mil bort annars hade jag lätt beställt tårtor från dig.
  //Fia

 2. Jättevackra tårtor!!
  Jag ska gå en konditorutbildning som börjar snart, och någon dag vill jag också kunna göra sånna fina tårtor :)
  Du är jätteduktig.

  • Vad roligt! Lycka till med konditoriutbildningen, du blir säkert en tårtexpert om du vill och satsar på det!

 3. Hej Johanna!
  Så underbart fin! Får man fråga hur du blandade för att få den vackra färgen? Sen undrar jag om du har samma bekymmer som jag med att tårtorna svettas ibland. Provat många varianter med både grädde & smöcreme… Fodrar alltid med olja. Men oavsett hur mkt jag gör svettas de alltid lite. Har du något tips att dela med dig!
  Hälsningar Anna

  • Hej hej! Jag blandade extra vit, eucalyptus och marinblå efter behag för att få till färgen. Det är jättesvårt att få tårtorna att vara helt matta i sin finish. Ännu svårare är det på sommaren när det är så varmt och fuktigt i luften. Dessutom svettas marsipan mycket mer än sockerpasta. Du verkar göra på rätt sätt. Tänk på att inte täcka över tårtorna i kylen med plast, folie och dylikt, utan låt de stå fritt. Tyvärr har jag inga bättre knep.

 4. Oj oj oj! Vilken talang du är!!! Allt du gör ser verkligen HELT PERFEKT ut i minsta lilla genomtänkta detalj! Fantastiskt! :-)

 5. Sikken läcker färg! Köpte en pastafärg häromdagen som kallade sig för mintgrön. Trodde den skulle se ut som färgen på din tårta. Men icke. Vad är det för färg du färgat fondanten med?

  • Jag brukar mixtra med färger tills jag blir nöjd. Tycker sällan att namnet på färgen är nån garanti på att det i slutändan blir just den färgen på pastan/marsipanen. Till de här tårtorna blandade jag extra vit, eucalyptus, och marinblå tills jag blev nöjd med färgen.

  • Hej! Jag har ingen ställning inbyggd, men det är en kartongbricka mellan varje våning som stöttas upp av små träpinnar. För att inte tårtan ska sjunka ihop.

 6. Hej! Vilka vackra tårtor du gör!!!, helt perfekta! Funderar på om du vet vart festen höll till någonstans? Ska nämligen själv gifta mig och såg runda bord i bakgrunden som jag väldigt gärna skulle vilja ha :)

  • Hej Rebecka! Bröllopet höll till i festlokalen i vännäsby. Fräscht ställe! Lycka till med lokalsök!

 7. Herregud kvinna! Du är så sjukt duktig!!! Alla detaljer och utformningar… Satt och sträckläste/tittade på din blogg för några veckor sen men glömde skriva kommentar. Blir typ rörd över hur mycket av din själ du lägger ner på dessa urtjusiga tårtor! Container-tårtan ser lite äcklig ut men såååå himla fin med alla detaljer, och alla barntårtor… Skulle jag vara barn skulle jag nog aldrig vilja äta den! Stort lycka till med alla kommande tårtor!!!

 8. Jag vill tacka för din underbara blogg :)
  I augusti döptes min son och efter mycket surfande bland dina tips och tårtor, så vågade jag mig på att göra egna doptårtor i sockerpasta :) nu har jag riktigt fastnat för att göra tårtor så tänker fortsätta och bli bättre o bättre :)
  Tack för att du (bland andra duktiga tårtbloggare) gjorde så jag vågade :)
  På min blogg finns en bild på färdiga resultatet :)

  • Vad roligt att du vågade, och att du dessutom har fastnat! Lycka till med ditt fortsatta bakande!

 9. Du gör fina tårtor men du har för många bilder på dom, det blir ganska segt ock tråkigt, 1-3 bilder skulle räcka.

  • Kul att du gillar tårtorna Ida! Själv gillar jag att ha mycket bilder så du får helt enkelt scrolla nedåt fort som tusan så du slipper bli uttråkad!

 10. Hej, Såååå fina tårtor :)
  Undrar vad du använder för recept när du gör glutenfri tårta. Jag har testat en gång och bottnarna blev då väldigt platta :/

  Vänligen Eva

Comments are closed.