Lyxig bröllopstårta

I helgen gjorde jag min högsta och största bröllopstårta hittills. Det var Sara som beställde den till sitt och makens bröllop. Sara önskade en rikligt utsmyckad tårta med så få tomma ytor som möjligt. Hon ville att den skulle kännas lyxig och glamourös. Ett annat av brudens önskemål var att tårtan skulle ha pelare som skiljde våningsplanen åt, vilket jag aldrig jobbat med förut, så det var sannerligen ett spännande projekt för mig.

P1100139

Här är den pampiga skapelsen. Jag fick stå på en stol för att kunna fota den eftersom den var så hög. Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med hallon, hallonmousse och vaniljkräm. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

pelare

Färgskalan går i varma vita kulörer samt pärlemor. På tårtans kanter har jag spritsat ett egenpåhittat mönster av lite smyckes-karaktär och infogat mjuka sockerpärlor i de spritsade blommornas mitt. Första tårtan tog väldigt lång tid att spritsa, men sista tårtan fick jag upp farten (satt och var lite impad av mig själv, sprits-hulken, haha!). Då detta mönster är uppbyggt på prickar är det inte alls svårt att få till, men däremot lite tidskrävande. Skulle verkligen vilja lära mig mer om spritsning, tänk om man kunde behärska den tekniken totalt, vilka möjligheter!

P1100167

Förutom spritsning pryddes tårtan av vita rosor. Jag har använt en blandning av gumpaste och sockerpasta till dessa och penslat dem med pärlemorskimrande pulver. De ihåliga pelarna som Sara beställt fylldes med sockerpärlor.

pelare2

På toppen av tårtan står ett brudpar på motorcykel som Sara köpt (vet ej varifrån).  Längst ned på varje tårta sitter sidenband med dubbla rosetter i samma färg som marsipanlocken. Silverplatån som hela tårtan vilar på har jag beställt från kakburken. Jag har ett runt också och jag älskar dem!

Stort grattis till brudparet och tack för förtroendet!

 

11 thoughts on “Lyxig bröllopstårta

 1. Helt underbar tårta :) Brudparet kan vara lyckliga för den skapelsen.

 2. Underbar skapelse!
  Undrar vilket märke du har på marsipanen och sockerpastan du använder? Har du diplom marsipan?
  Tacksam för svar!
  Kram Emelie

 3. Den är verkligen vacker!
  Du är så grym på att göra fin tårtor!! Så roligt att följa dig!

 4. Jag trodde jag skulle tappa hakan när jag läste att du gjort rosorna själv. Jag var helt övertygad om att de var riktiga! Vilken underbar tårta! 😀

 5. Som vanligt, såååå vackert! Men en fråga – fraktar du den såhär? Eller är de två översta tårtorna lösa?

 6. Oj vad vacker! Riktigt riktigt fin, det spritsade mönstret ser verkligen helt perfekt gjort ut :) Har en liten fråga, hur får du tårtan att inte börja bukta utåt eller vad man ska säga när du fyller med typ vanlijkräm? När jag fyllt med tex vaniljkräm eller andra fyllningar som inte är mousser så tycker jag att tårtan alltid börjar säcka ihop av sin egen vikt, (även om man inte har mått på den) och bukta utåt. Har testat he lite gelatin i och att göra dom så hårda jag kan men det blir inte riktigt bra. Dina ser ju alltid perfekt fina ut så om du har nått litet tips skulle jag bli väldigt tacksam :)

 7. Så vacker! Men en liten fråga: Hur sk.r man en sån här tårta? Nån som vet?

Comments are closed.