Limpans tårta

Jag gjorde en av mina mest spännande beställningar förra veckan. Jag gjorde en tårta som skulle flygas ned till Stockholm från Umeå!

Bea hörde av sig till mig för en tid sedan och berättade att hon och hennes son, Limpan, gillar mina tårtor och följer min blogg. Hon ville så gärna överraska Limpan på 11-års dagen med en tårta från mig. Bea kollade upp med flygplatserna i Umeå och Stockholm att det var tillåtet att resa med en tårta som handbagage, sedan fixade hon transporthjälp via en vän som pendlar till Umeå. Vi chansade på att tårtan skulle hålla, vilket den gjorde, så kul!

Jag fick en massa bilder och information om Limpan skickat till mig, tex den här bilden:

bild

Här har ni Limpan och ett busskort som han designat helt själv. Jag valde att använda det som inspiration till tårtan.

P1110938

Det blev en tvåvåningstårta fylld med vaniljkräm och hallonmousse, spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan. Tårtan är uppdelad som busskortet, med den undre våningen i grönt (gräs) och den övre i blått (himmel) och en regnbåge mot den blå bakgrunden.

P1110947

På toppen av tårtan sitter Limpan själv iklädd sin favorittröja. I ena handen håller han sin saxofon, och den andra handen vilar på en liten limpa. =)

P1110954

Limpan gillar regnbågar och vill gärna måla en i sitt rum, så den var viktig att få med på tårtan.

kattdr

Men viktigare ändå var Limpans katter, som han älskar, så de ligger/sitter i gröngräset bland blommorna och latar sig. Som katter gör bäst.

Slutligen måste jag bara visa en bild från flygplatsen:

bild2

Får hjärtklappning av den här bilden, haha! Men, som sagt, allt gick fint!

Stort grattis till dig Limpan, det var så kul att få göra din tårta!

10 thoughts on “Limpans tårta

 1. Du är en mästarinna! Vilka tårtor! Jag är SÅ glad att jag fick fram skjortan helskinnad… Hälsningar Emma tårtbäraren

 2. Underbart! Massa kramar till Johanna för fantastisk tårta och stort Grattis till Limpan!

 3. Alltså, den här underbara tårtan. Först hade vi släktkalas på födelsedagen men då fick gästerna käka kakor och bullar och bara TITTA på tårtan, det GICK liksom inte att börja skära i den när den var så fin, haha. Sen hade vi kompiskalas, men vi pallade inte att börja äta av tårtan då heller! Två dagar senare insåg vi att vi måste ju börja äta på tårtan innan det var försent, så nu är den uppäten. Den var jättegod! Stort varmt tack till Johanna och Emma (tårt-transportören) / Bea & Limpan

 4. Hej :)
  Måste börja med att säga vilken underbar blogg du har! Så mycket härlig inspiration och fina bilder på alla läckra bakverk du gör!
  Vilken härlig historia om hur tårtan blev till och fraktades genom Sverige :)
  Var rädd om dig
  //Leila

 5. Den här tårtan är bara super!! Haha, förstår nästan att du de inte vågade börja skära i tårtan… som att sätta kniven i ett vackert konstverk! :)

Comments are closed.