Lemon curd-grädde

Jag bara måste tipsa er om en supergod, frisk och fräsch topping till cupcakes: Lemon curd-grädde!

Här är den spritsad på halloncupcakes (finns recept på dem här på bloggen), en riktigt fin kombination. Tror att det skulle vara gott till ex choklad- eller citroncupcakes också . Eller varför inte fylla en tårta med den, eller servera den till pannkakor?

Receptet är lätt som en plätt..

Ingredienser:

3dl vispgrädde
1/2 burk lemon curd

Vispa grädden. Häll  lemoncurden i en skål. Ta sedan en klick grädde och blanda i lemon curden så den blir lätt och smidig. Slutligen vänder du ned lemon curd-blandningen i grädden.

Yummie!

13 thoughts on “Lemon curd-grädde

  1. Jag brukar ha den där som tårtfyllning! Är helt galen i citron i alla former.. =) Undrar om du skulle kunna hjälpa mig lite med en grej. Jag ska nämligen göra en tårta snart med fyllningarna citron och lakrits. Men jag har ingen aning om vad jag ska spackla den med. Vanlig smörkräm är en smak som inte riktigt känns som att den passar in. Jag kommer täcka tårtan med hemgjord modelleringschoklad. Något tips om vad jag kan ha istället för smörkräm? Vet inte om modelleringschokladen tål grädde. Tusen kramar!

  2. Jösses! Fy tusan vad duktig du är människa, har kollat igenom hela din blogg flera gånger och får inte nog! Hade jag bott i Umeå hade du vart min bästis och jag hade hängt i ditt kök dagligen, haha! :) Här har du en ny trogen läsare kan jag tala om, keep up the good work! Och grattis till det lilla underverket, livet får en helt ny mening :)

  3. Tack för era kommentarer! =)

    Ct: Spännande smaker! Du kanske ska prova att smaksätta smörkrämen med citron så den smälter in i temat. Annars tror jag nog att modelleringschokladen håller med grädde under om du klär tårtan samma dag som den ska ätas. Om tårtan ska stå i kyl över natten är det nog tveksamt. Lycka till!

  4. För oss som använder hemmagjord lemon-curd, hur mycket är en halvburk i måttenheter ungefär 😛 Älskar din blogg! 😀

  5. Gjorde en marängbotten som jag sedan bredde denna lemoncurdgrädde på och sen lite smält choklad…. Suspergott!

Comments are closed.