Halloncupcakes med vit chokladfrosting

Halloncupcakes (recept från Leilas bok “A piece of cake”)
ger ca 12 medelstora cupcakes

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska eller frysta hallon

1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten
4. Blanda mjöl, bakpulver & salt och vänd försiktigt ned i smeten
5. Blanda i det rivna skalet och saften av citronen samt hallonen
6. Placera ut formarna i en muffinsplåt, fyll dem till 2/3 med smet ( Ett annat sätt att få cupcakesen att hålla formen är att grädda i dubbla formar. Ta några mindre exklusiva formar ytterst som du sedan plockar bort till serveringen. Det optimala är om du har silikonformar ytterst, de håller formen och går att återanvända för evigt).
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Vit chokladfrosting

200 g vit choklad
200 g philadelphiaost eller annan färskost
florsocker efter behag

1. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron
2. Blanda i philadelfiaosten
3. Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konsistens du vill ha på frostingen

Använd en sprits med stooooor tyll för att få till snitsen på frostingen, eller bred på efter bästa förmåga om du saknar sprits. Gött är det vilket som!

17 thoughts on “Halloncupcakes med vit chokladfrosting

  1. Hej, jag skickade ett mail till dig den 4/5 med lite frågor som jag hoppades du kunde hjälpa mig med. Kom det fram? Vore så tacksam för svar!
    /Emma Bergman

  2. Amen..HUR slurpigt söta är inte dina cupcakes..Jooo sådär otroligt smarriga:)
    Som jag skrivit tidigare,
    Du är väldigt begåvad!! Å dina kak/bakverk är en fröjd att följa=)

  3. Måste bara lägga en kommentar. Jag gillar din blogg starkt o följer den slaviskt! =)

    och jag måste nästan säga Tack. Jag har funderat sååå länge på “Vad ska jag bli” men så hittade jag din blogg o började själv baka tårtor, som blev väldigt fina om jag får säga det själv och omgivningen uppskattar de, och nu har jag bestämt mig, bagare och konditor utbildningen börjar i höst!
    så… tack! =)

  4. Tack tack alla!

    Josef: Försent, slut!

    Bloggfia: Jajjamän, jag har gjort blommorna, av flowerpaste. Finns en beskrivning om hur jag gjort dem under “tips och tricks”. Kram!

    Sandra: Men jag blir ju nästan rörd!! Vad fantastiskt att få inspirera någon till att hitta sin bana i livet. Du blir säkerligen en grym konditor, du får lära mig allt du kan om några år! 😉 Stort lycka till med utbildningen, och tack för att du berättade om det!

  5. Tack för den fina kommentaren :)

    Jag gör alltid efter det där receptet när jag göra cupcakes. Sååå gott! O speciellt kombon halonmuffins med vit chokladfrosting. Funderar på o göra såna o bjuda på när min son fyller 1 år på torsdag :)

  6. Fantastiska muffins! Lånade receptet från dig idag och testade. Blev jättegott! Däremot lyckades jag inte få upp frostingen riktigt, men jag antar att övning ger färdighet.

  7. alltså åååh vad jag älskar din blogg! Jag älskar kakor, jag älskar att baka men mitt utbud av att baka är inte så stort, blir ofta samma gamla vanliga. denna bloggen är verkligen guldet i gruvan, tuuuuusen tack för att du gör detta och för att du gör det så bra! :’)

  8. Pingback: Made some cupcakes | - @ Spotlife

  9. Hej! Bakade dessa precis och de blev jäätte goda! Tycker alla borde testa baka dem!

    En fråga bara, minns du ungefär hur mycket florsocker du använde?

    Tack för en grym blogg!

    Ha en bra dag!

    Med vänliga hälsningar

Leave a Reply