Grisgrodans doptårta

Lille Alexander döptes i helgen och hans föräldrar beställde en tårta av mig till dopfikat. Eftersom Alexanders pappa kallar honom för grisgrodan, så fick temat på tårtan bli just detta, ett underbart tema tycker jag!

P1130150

Tårtan är uppbyggd i tre våningar varav de understa har samma dimension. Detta ger intrycket av en superhög tårta, vilket jag tycker är lite kul, utan att man behöver få problem att skära bitar ur en alldeles för hög tårta. Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och vaniljkräm. Den är spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan.

P1130169

Uppe på tårtan sitter två små filurer, en groda och en gris. Tyckte det var roligt att göra dem som två små knubbiga bollar, men med olika särdrag. Är sugen på att testa fler bolldjur nu. =)

grisgroda

Alexanders namnskylt sitter “fastsydd” mitt på den randiga tårtan som går i grönt, rosa och blått.

P1130159

Och över det sitter en härligt överdimensionerad rosett.

P1130147

Hoppas ni fick en minnesvärd och fin dag hela familjen!

6 thoughts on “Grisgrodans doptårta

 1. Hej!
  Jag tar studenten nu nästa månad och tänkte att eftersom du håller på med bakning så kanske du har något tips på hur jag ska göra för att få tårtan jag önskar :)
  Det är så att jag vill ha en tårta med bottnar, typ sockerkaka. Sen vill jag ha ett lager med typ chokladmoussé/kräm/klet och sen en botten och sen ett lager med jordgubbsmoussé/kräm/klet. Därefter grädde runt om. Dock vet jag inte vad jag ska använda mig av för att få till choklad-och jordgubbspartiet och undrar och du kanske har något förslag på vad du tror skulle bli gott? :)
  Tacksam för svar! Inspirerande blogg!

 2. Hej!

  Mitt namn är Annica Nord Saez, går det att beställa tårtor av dig?

  Med vänlig hälsning

Comments are closed.