Golf-tårta

Några vänner till mig ville överraska sin far/svärfar idag på hans 60-års dag. De beställde en tårta av mig med golftema eftersom Leif, som jubilaren heter, älskar att spela golf. Så här blev tårtan:

Leif tar igen sig efter en heldag på golfbanan.

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm och hallon, spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i sockerpasta och sandbunkern är fylld med söndersmulade kex.

Solbrillorna och den obligatoriska golfkepsen sitter där de ska…

..till skillnad från den här bollen. Men, men, det kan hända även den bäste.

Tur att Leif har några bollar kvar, efter tuppluren sätter han dom!

Stort grattis Leif, hoppas du gillade din överraskningstårta!

9 thoughts on “Golf-tårta

 1. Mysig tårta!
  Men nu är jag sååå förväntansfull på att se mer från ditt bygge, ditt bageri! Snälla visa oss snart! :)

  Lite tips för oss som sitter fast och inte kan starta företag på grund av brist på lokal och kunskap om tårtföretag skulle inte heller sitta fel! :)

 2. Du har så härliga idéer!
  Tårtorna är så fina o det finns alltid nåt lite oväntat!

  Ha en trevlig sommar!! //Kicki

 3. Hej Johanna! Har följt din blogg nu ett tag och är MÄKTA imponerad!! Jag har själv börjat baka lite tårtor, men har ett problem! När jag spacklar tårtan så har tårtbottnarna en tendens att flytta sig runt, från varandra lixom. Och en gång när jag spacklade följde hela översta lagret av botten med i olika små delar =( Jag använder mig av ditt recept när jag gör smörkräm. Har du något tips på hur jag ska göra, eller vad jag gör för fel. Har prövat med både hemgjorda och köpta tårtbottnar. MVH Frida!

 4. Hej, supersnygg tårta och tack för en inspirerande blogg. En fråga, hur gör du när du spacklar med grädde och täcker med marsipan för att marsipanen inte ska svettas? / Jovanna

Comments are closed.