Födelsedagstårta

Lilla Rasmus är en förtjusande pojke med världens längsta ögonfransar. Han gillar djur, i synnerhet kor och får, så det fick bli en ko och ett får på hans tårta. Rasmus följde med och hämtade tårtan och det var så roligt att se hans reaktion, han verkade minst sagt nöjd! =)

Tårta med ljusa bottnar, fylld med vaniljkräm och blåbärsgrädde, täckt med marsipan.

Lill-kossan i närbild. Hon fick lite champanjefärgat glitter på mulen, stiligt värre.

Fröken får.

Jag gjorde en liten vimpelkonstruktion av fina papper och grillpinnar…

..som våra vänner håller ett stadigt tag i.

Strax innan tårtan skulle hämtas upptäckte jag att något inte stod rätt till med kossan… Hon saknade svans!  Åtgärdade genast denna fadäs.

Slutet gott allting gott!

13 thoughts on “Födelsedagstårta

 1. Hej!! Är i full fart med att göra min allra första figurtårta, och i jakt på inspiration så kom jag in på din sida. Och jag blev bokstavligen mållös, du gör ju helt makalösa tårtor, har surfat runt på lite olika tårtbloggar länge men dina tårtor är dom absolut finaste och välgjorda jag sett. Kul oxå att du har lite steg för steg inlägg så andra kan lära sig.
  Ha det gott!!
  Mia

 2. Heej!
  Älskar att baka så har kollat runt på lite bloggar för att få inspiration. Hittade din blogg först av alla och efter det så är alla dnar bloggar en besvikelse. Dina tårtor (och allt annat) är fantastiks fina! Har precis kollat igenom hela ditt arkiv och längtar tills nästa inlägg/tårta kommer upp!

 3. Shit vad duktig du är .Jag har alltid haft som dröm att att börja med tårtdekoration .Men nu undrar jag vad man behöver för att tex göra sådana älgar ? vad använder du dig av för material osv verktyg :)? Några bra tips när man börjar som nybörjare. När det gäller både dekorationen och själva tårtan, fyllningar osv.

 4. Tusen tusen tack allesammans!!

  Sabina: På olika webbutiker, typ kakburken.se, strosselochannat.se, bskafferi.se, osv

  havesomedessert: De här bokstavsformarna har jag köpt på kakburken.se

  Sandra: Jag antar att det är kossan du menar? =) Skulle kunna bli en älg också med lite större horn! Jag använder mig av en blandning mellan sockerpasta och flowerpaste, sen är det mest händerna som får jobba. En liten kniv kan vara bra att ha. Tips på verktyg finns under kategorin “tips och trix”.

Comments are closed.