Fåret Shaun och Timmy lamm-tårta!

Dagens tårta till lilla Mille som älskar fåret Shaun (vilket inte verkar vara ovanligt bland 2-åringar..).

Figurerna är gjorda i sockerpasta delvis blandat med flowerpaste. Fyllningen är klassisk princesstårtsfyllning, locket är en blandning av marsipan och sockerpasta.

23 thoughts on “Fåret Shaun och Timmy lamm-tårta!

 1. Jag talar nog för samtliga kalasgäster när jag säger att tårtan överträffade allas förväntningar både vad gäller smak och utseende!
  Och födelsedagsbarnet Mille blev verkligen eld och lågor när han fick se tårtan, han ville såååå gärna klämma och känna på fårkompisarna! Han till och med rymde in i köket och hann nästan klättra upp på köksön där tårtan stod innan vi upptäckte hans bus.
  Vi är SÅ nöjda!

 2. Nämen åhhhhh :) Jag är inte två år MEN lika glad är jag för denna så underbart söta tårta, som jag skrivit tidigare, DU är ju helt ENASTÅENDE!!
  :)

 3. Det är då F_N att du bor så långt upp i detta land annars hade jag köpt en tårta i veckan tror jag. I alla fall till alla födelsedagar.

  Jag har en utmaning till dig hos mig om du vill. LiseLotte

 4. Min son (snart 2) blev alldeles lyrisk av bilden på den här tårtan! FåeShån! Tåta! Tåten! (tåget) Även Mater var en stor hit!

 5. Oh vad jag skulle vilja beställa en så´n tårta till mitt lilla barnbarns 2 års dag…. Hon bor i Malmö……. Dina tårtor är helt underbara!!!!

 6. Helt fantastiskt fin tårta du har gjort :-)

  Kika gärna in på min blogg och spana in mitt senaste dessertbord som går i temat “Retro med en modern twist” :-)

  Ha en härlig dag!
  Kram, Lisa

 7. Sååå fin tårta! Hoppas jag kan få till något sådant i framtiden. Är “grön” av avund! Jag har en liten fråga som kanske du kan svara på. Jag gjorde en tårta i ljusrosa (sp) med rosa rosor på (olika nyanser av sp. Jättefin kvällen jag gjorde den och dagen efter.. men sen till nästa dag (då den skulle ätas) hade den tappat färg.Den ljusrosa färgen i locket hade försvunnit och ersatts med vitt.. Har du någon idé om varför det blev så?
  Kika gärna in i min blogg. Det finns bilder på tårtan under rubriken En rosa hund? Nej.. rosa och en hund.

 8. Varma och hjärtliga tack allesammans!! =)

  Linnea, Milles mamma: Åh vad roligt att höra att ni var nöjda, det värmer. Speciellt att lille Mille uppskattade den, det finns inget bättre!

  Linnea Westberg och Therese: Tack! =) Ev tårtbeställning går jättebra att diskutera via mail. Min adress finns på bloggens förstasida.

  Karin: Kanten fick jag till genom att trycka ett verktyg jag har, som är format nästan som en liten hand, runt kanten på tårtan. Du kan använda lite vad som helst till det som du hittar hemma och som du tycker ger ett fint mönster. Tänk på att inte skära av sockerpastan för nära tårtan bara, så har du lite pasta att jobba med.

  Janina: Tack ska du ha! Vad märkligt att färgen bara försvann.. Det har jag faktiskt aldrig varit med om. Men jag brukar aldrig göra tårtorna mer än en dag i förväg så jag har kanske inte hunnit med att se blekningsprocessen. Det enda jag kan tänka mig är att locket kanske torkade ut en aning och då blev blekare i färgen, men jag har som sagt ingen aning egentligen. Ibland gör tårtor mystiska saker, det är ju nästan som ett levande material så det kan vara lite oberäkneligt. Men jag tror säkert att den uppskattades i all sin vackra blekhet!

 9. Hej Johanna.

  Jag skrev i min blogg om mina favobloggar.
  Din tillhör dem jag lånade din fina tårtbild och länkade med den.
  Hoppas det är ok.

  Du är fantastisk!

  //Eva

 10. WOW! Jag tror detta är den härligaste tårta jag någonsin sett!! :) önskar jag haft en sådan tårta till vår son när han nyligen fyllde ett år! Han ääääääääälskar Shaun the Sheap o dansar som en tok till den sången 😉
  Hittade din blogg tack vare att jag läste en notis om den i en tidning som heter “du & jag” (nr 3, 2011) och ges ut av “Dagen”. :)
  Ska tipsa min mans syster i USA om din sida. Hon är rätt duktig på att göra fina tårtor o blir nog glad för lite proffsig inspiration :)
  Måste fråga dig, är du utbildad bagare eller något liknande eller har du lyckats bli så extremt duktig på egen hand?? Dina verk är fantastiska! :) Synd att du bor så långt bort, annars skulle jag genast lägga in en beställning till min stundande 30-års dag! :)
  Lycka till med allt!
  MVH/Pamela i Värnamo

Comments are closed.