Fantasytårta med drake

Jag fick i uppdrag att göra en fantasyinspirerad tårta (gärna med drakar och älvor) till en 30-åring i helgen. De valde att beställa en figurtårta, alltså där själva tårtbotten är tillskuren i någon annan form än klassiskt rund/fyrkantig. Perfekt tillfälle att gå bananas!

Riktigt cool blev den, om man får säga det själv (vilket man givetvis alltid får)!

P1090935

Berget, som är själva tårtan, består av vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och chokladfluff. Den är spacklad med chokladsmörkräm och täckt med marsipan.

P1090921

Den skräckinjagande draken som slingrar sig upp för berget.. Huvudet har en kärna av ricekrispiestreat som jag täckt med flera lager sockerpasta i olika steg, allt för att få till nivåskillnader och strukturer.

P1090929

Den något mer tilltalande älvan har jag gjort i gumpaste. Hon strör blommor och pärlor omkring sig över det annars så karga berget.

drake4

Resten av draken: kropp, ben och klor har jag gjort utav sockerpasta

drake1 (1)

Den läderliknande strukturen på draken har jag fått till genom att rista med en liten kniv över hela dess kropp. Jag färglade den sedan med olika nyanser av svart och grön pulverfärg för att framhäva strukturen och ge djup åt hela draken.

P1090950

En av mina favorittårtor, helt klart! =)

(Den tjusiga silverfärgade tårtbasen är ett nyinköp från kakburken)

16 thoughts on “Fantasytårta med drake

  1. Det är heeelt sjukt vilka snygga tårtor du gör! Denna var nog häftigast hittills =) Vilket arbete! Tack för att du delar med dig.

  2. Ja, du är helt galet bra på att modellera, själv tycker jag det är supersvårt. Men du är också eller kanske ännu bättre på att kombinera färger. Det finns en fantastiskt mild harmoni i dina tårtor och du är så inspirerande!

  3. Läser ikapp och blir alldeles förundrad av denna drake! Du har en enastående talang!

Comments are closed.