En milstolpe i mitt tårtmakeri…

Jag upptäckte sockerpastan!

När jag googlade runt på tårtbilder märkte jag att de vackraste tårtorna var klädda och dekorerade med just sockerpasta. Jag blev intresserad av att prova och i somras beställde jag hem från en webshop. Detta har jag inte ångrat!

Sockerpasta är en marsipanliknande pasta men utan mandlar i, den består egentligen mest av florsocker. Sockerpastan är mer lättarbetad och hållbar i konsistensen än marsipan, dessutom är den vitare i färgen vilket ger helt andra infärgningsmöjligheter. Man kan använda den både till modellering av små figurer, blommor mm och till att täcka hela tårtan med.

Nuförtiden gör jag min egen sockerpasta vilket är smidigare än att beställa. Jag kommer lägga ut instruktioner och bilder på hur jag gör under recept framöver.

Om du vill ha ett tips på hur du kan förhöja dina möjligheter att lyckas med tårtdekoration så är det: Testa sockerpasta!

5 thoughts on “En milstolpe i mitt tårtmakeri…

 1. Testar på nytt att kommentera… Nu har jag slukat alla dina inlägg, fantastiskt!! Och helt otroligt, att den där princesstårtan var det första du gjorde i SP! Den och alla andra tårtor är magnifika.
  Kram!
  Sofia
  (P.S. Din blogg kommer definitivt ligga under “Favoriter”!)

 2. “tips på hur du kan förhöja dina möjligheter att lyckas med tårtdekoration”… yeah right. Ett Guds mirakel krävs för att jag skulle få till en gräddtårta som inte ser ut som spy. Jag håller mig till adventskalendrar 😉 Men sjukt impad är jag av dina tårtor Johanna, de är som andliga uppenbarelser allihop!

 3. Sofia: du är sannerligen en överlåten bloggläsare! =) Tack för din länk hit! Kram!

  Edla: Haha! Än är undrens tid inte förbi. Med tanke på hur grym du är på adventskalendrar kan jag knappt bärga mig tills jag får se din första tårta! DÄR kommer vi snacka uppenbarelse!

 4. Super bra tips! Måste bara fråga om lite tips, ska göra min första tårta nu om några veckor tänkte köra en dummle mosse och hallon mosse i och fundera på att tänka den i Cream cheese-frosting då jag inte gillar grädde så mycket, är det något som skulle funka tror du?

  • Det tror jag absolut blir gott! Dumle är ju väldigt sött, så hallonmousse till det blir kanon då det är lite syrligare. Och cream cheese funkar till allt!

Comments are closed.