Dra mig baklänges!

Nog hade jag på känn att det skulle dyka upp lite fler läsare här på bloggen efter att fina Clara länkat hit, men föga anade jag i vilken utsträckning.. Att ni dessutom skulle vara så oerhört peppande och uppmuntrande i kommentarer och mail hade jag aldrig kunnat drömma om. Jag blev så paff att jag var tvungen att gå och lägga mig klockan 21 igår, haha!

Nu vill jag ta tillfället i akt att säga:

1. Stort TACK för era fina ord, de får mig att vilja baka tårtor så mjölet stänker!

2. Varmt VÄLKOMNA hit, alla nya och “gamla” läsare!

Jag har läst och tagit till mig era frågor, tips och önskemål och ska göra mitt bästa för att bemöta dem här i bloggen allt eftersom.

Ikväll ska jag baka några tårtbottnar inför kommande bemärkelsedagar. Jag ska inte avslöja allt men jag kan säga att det rör sig om en lite mer stilren och balanserad tårta och en lite mer “bananas”! =) Här kommer två ledtrådar:

Det ni!

Jag ska även lägga upp två filmer i veckan, en på hur jag fodrar en tårta med smörkräm och en på när jag täcker en tårta med marsipan. Så, håll utkik mina vänner!

26 thoughts on “Dra mig baklänges!

 1. ÅH! Vilken bra idé med att videoblogga om hur du gör, så mycket lättare att hänga med än på vanligt sätt :) Ser fram emot det!

 2. Johanna, har du något recept på sp utan gelatin eller med något annat substitut?

 3. Jag kom hit genom Clara och har redan gått igenom hela bloggen OCH lagt till dig på bloglivin! Bara så att du vet.

 4. Jag blev så peppad att jag bakade en mosskaka som tårtbotten igår och i dag så köpte jag smaskiga saker att ha i den och ett färdig marsipanlock.
  Det blir grejjer det! Tack för härliga bilder och claras fantastiska babytårta!
  Länkade ävent till dig för jag vill ju inte missa något!

 5. Samma här, alltså, kom hit via Clara, bevakar numera din blogg. Jag blir GLAD av att titta på den. Och sockersugen…

 6. Hej!

  Jag hittade också hit genom Clara. Riktigt trivsam blogg och jag blev sugen på att börja baka mer fint, jag med. Som det är nu är det mest bröd och bullar, även om det inte går av för hackor, det heller!

  /Annelie Albertsson

 7. åh, så mye fint! du har meg som fast leser! jeg lurte på om du kunne si litt om hvordan du planlegger modelleringene dine; det virker ikke helt enkelt å gå fra et bilde til en kakefigur. hvordan bør man tenke når man skal dekorere en kake?

  Ida

 8. Åh vad kul att ni hittat hit! Och tack för uppmuntran!

  “m”: Jag har undersökt lite angående din fråga om gelatin. Så vitt jag förstår ska det gå att byta ut gelatinet mot agar agar. Har aldrig själv provat och det är möjligt att man behöver korrigera mängden florsocker utifrån detta. Men det är ju bara att testa sig fram. Bra att du lyfte frågan, ska lägga till detta i mitt sp-recept!

 9. Hej!

  Till att börja med måste jag säga att du har en suuuuperfin blogg, jag delar ditt intresse för tårtor och tårtdekoration (det är ju sååå roligt!!) och har precis startat en egen blogg :) Jag blir verkligen jätteinspirerad av dina bilder!! 😀 Du är kanonduktig!

  Kram/ Josefina

  http://josefinastartor.blogspot.com/

 10. Helt fantastiska tårtor! Vilken fantasi du har. Bara att fortsätta, det kommer att ta dig långt!

 11. Jätteroligt att du visar hur man gör olika saker, bra för oss som inte är sådär jätteduktiga på att göra fina dekorationer, du visade hur man gjorde rosor, så oerhört enkelt att bara sammanfoga cirklar och rulla ihop, genialt! Jag hoppas att det kommer många fler sådana tips på hur man gör vackra tårtor, och kanske några bra tips på goda fyllningar o luftiga tårtbottnar? Du är min nya favoritblogg!

 12. Första gången jag läst din blogg och jag kan inte förså att någon kan ha så mycket fantasi och vara så kreativ! Kommer absolut titta in hit flera gånger! 😀

 13. Det här var den ballaste bloggen jag läst någon gång! Fy sjutton vad cool du är!! 😀

 14. Ojojojojoj!!! Du gör de finaste tårtor jag någonsin sett- du är ju helt otroligt begåvad! Men vad är sp för något? Kan man göra det själv?

 15. Hej! Vilken trevlig blogg du har :-)
  Googlade på tårtor för inspiration och fastnade hos dig. Har ikväll testat din tårtbotten, blev hög och fin, den vilar i frysen nu. Bakade även din sockerpasta, visst heter det så, ska bli spännande att lägga på tårtan istället för marsipan som jag tycker är svårarbetat. Tack så mycket för tipsen! Följer din blogg med spänning!
  Ha det gott!
  Linda (också Ume-bo) :-)

 16. Jag har helt plötsligt hittat tillbaka till bakar-lusten!
  Tack för en vacker blogg och galet vackre tårtor!!!
  Inspiration!

 17. TACK allihiopa! Ni är för vänliga! =)

  Evelina: Eventuell beställning går bra att diskutera via mail. =)

  Anna: Sp är sockerpasta, finns recept på det här i bloggen, kolla in vettja!

  Linda: Kul att du testat recepten! Hoppas allt gått bra för dig.

  Hägglunds: Eller hur! Haha!

  Isabelle: Vad roligt! Hoppas bakar-lusten stannar kvar!

Comments are closed.