Det stora tårtslaget!

Fr vänster,Lisa,Ed,Gunilla,Jörgen,Linda ,Micaela,Johanna,Mia. - 10-19

Ikväll visades första avsnittet av “Det stora tårtslaget””. Vilken grej!

Jag är så lättad efter att ha sett programmet, mycket nervositet har lagt sig och nu ser jag bara fram emot resten av avsnitten jag är med i (hur många det blir återstår att se..).

Jag hade det ganska tufft under den andra inspelningsdagen och var därför borta från inspelningen ett tag som en del av er kanske lade märke till. Det ledde till att jag inte hann med tårtan som jag velat. Jag är van att inte lämna ifrån mig tårtor förrän jag är helt nöjd med dem, vilket inte gick i det här fallet. Men det kanske är bra träning att släppa på kontrollen. Det var däremot fantastiskt kul att höra juryns ord om mina smaker, vilken ära!

Det bästa av alltihop är alla underbara människor jag fick lära känna, ovärdeligt!

1958327_10153617631431491_2670980667010208586_n - 04-07

Och så tårtan!

Gillar verkligen idén bakom tårtan som skulle symbolisera något om mig själv. Jag kallar den “Outside the box”. Tårtan speglar fyra konsekvenser kreativitet, vilket är det som påverkar min personlighet mest.

Johanna_101 - 04-07
Ur fyra olika boxar sprider fyra olika konsekvenser av kreativitet ut sig.

Den första boxen är den andliga boxen, som jag tror är kreativitetens ursprung. Vi människor är skapade som kreativa varelser. Ur den boxen kommer änglavinge-liknande waferpaperdekorationer.

Den andra boxen är den konstnärliga boxen. Där tar sig kreativiteten konstnärliga uttryck, såsom tårtskapande, musik, målande osv vilket symboliseras med färgstänk (som blev förstörda pga trasig airbrush..frustrerande!!!)

Den tredje boxen är ångestboxen. Jag tror att många konstnärssjälar känner igen sig i den ångest som ofta drabbar människor med hög kreativitet. Här var målet en mörk spiral som sögs in i tårtan, men det blev mer ett svart hål pga tidsbrist.

Ur den fjärde boxen reser sig ett färgschema. Detta symboliserar det sätt jag ser på veckodagar, månader, år, och tid överlag. Olika dagar, månader har olika färger och former och har sett lika ut så länge jag kan minnas. Siffror har olika mjukhet eller hårdhet osv.. Lustig grej som tydligen är sammankopplad med kreativitet.

Hade gärna gjort om tårtan igen med den tidsram jag vanligtvis har när jag gör tårtor, den hade blivit awsome! Men, det ids jag int! =)

Episod ett -avklarad! Ser verkligen fram emot nästa avsnitt som för mig blev en helt annorlunda upplevelse, hoppas ni hänger med!!

5 thoughts on “Det stora tårtslaget!

  1. Vi hänger med, av någon underlig anledning gör vi faktiskt det… kram och du är suverän!

  2. Åh vad roligt att se dig på tv! Du var så bra och äääälskar ditt FATTA-halsband! Jag, som inte kan så mycket om tårtor, hade dock gärna lärt mig lite mer. Lite mer hur domarna tänkte och resonerade, vad som är svårt eller inte och varför den ena eller andra tårtan var bättre. Sen måste det ju kännas roligt att få så fina betyg om smaken på tårtan!

    Vad gjorde ni med tårtorna efter programmen, undrar jag?! Tog hem och åt upp??

    Lycka till med resten av programmen!

  3. Å! Du är tillbaka! Äntligen. Vad roligt med programmet, Limpan och jag ska kolla ihop!
    Hej och kram, Bea (och Limpan)

Comments are closed.