Dessertbyrå

Dessertbord har man ju hört talas om, men dessertbyråer?

Min Andreas fyller år idag och igår hade vi ett litet kalas för honom. Jag har varit sugen ett tag på att knåpa ihop nåt litet dessertbord, så när tillfälle nu bjöds slog jag till! Jag använde vår dotter Majs byrå som bas, tycker den är så söt. Det är dags att ge ordet “dessertbyrå” ett ansikte, så här ser det ut:

P1100450

Jag valde att pynta med en dämpad färgskala i naturtoner och små, rosa färgklickar till.

P1100422

Inspirationen till upplägget kom ifrån kartongemallaget jag hittade hemma i en låda. Det fick jag från Åhléns när jag köpte nåt ömtåligt där för ett tag sedan. Jag använde den räfflade kartongen som duk och klädde även in blomkrukor och en rund låda i materialet. Alla tårtfat, förutom de pyttesmå, är köpta på Lagerhouse.

P1100436

I byråns nedersta låda fick två krukor med pelargoner titta fram. Utrymmet som blev över vid sidan om blommorna fyllde jag med hopknycklat, vitt kräppapper. I bakgrunden syns ännu en pelargon ovanpå en stapel gamla, vackra böcker.

vimplar

På väggen ovanför dessertbyrån hängde jag upp vita honeycombs (som jag köpte på Rusta i julas) och några pappersstrutar, av gammalt presentpapper, fyllda med lösviktsgodis.

P1100443

Andreas enda önskemål var att jag skulle baka en Tiramisutårta till honom, så det gjorde jag. Det var första, men absolut inte sista, gången för den var riktigt god! Jag kommer lägga upp receptet jag använde här på bloggen om någon dag så kan ni också testa det.

P1100444

Nedanför tårtan står citronmuffins på pyttepyttesmå tårtfat. Min mamma köpte de små tårtfaten på rea på BOOM i Umeå för ett bra tag sedan. Det stod då små tårtliknande värmeljus på dem, men hon köpte dem åt mig med avsikt att användas till dessertbord. Jag är så glad för dem! Formarna är köpta på Åhléns. Muffinsen är toppade med lemoncurdgrädde….yummie! Dessa kommer ni också få recept på inom kort.

rockyroad

I den vackra glaskupan, från Åhléns, ligger travar med Rocky road. Underbart och lättfixat godis (recept kommer). Träkulorna som jag dekorerat glaskupan med kommer ifrån ett slaktat grytunderlägg från Lagerhouse.

Allt som allt bakade jag tre olika typer av godsaker, varav det enda lite avancerade var tårtan. Man behöver inte ta ihjäl sig med 15 olika bakverk bara för att göra ett festligt dessertbord, det här räckte och blev över kan jag säga! Sedan använde jag i princip bara saker jag hittade hemma som dekoration. Nu har ju jag kanske fler tårtfat, kupor och liknande än gemene man, men det skulle blivit vackert även med vanliga fat. Man kan bygga upp olika nivåer i dukningen genom att tex klä in lådor, burkar och krukor i vackert papper, eller varför inte vända glasvaser uppochned och nyttja höjden.

Fantasi är nyckeln till framgång! Och har man inte fantasi ska man inte vara ledsen för det, då är det bara att sno ideér från dem som har (vid bloggning kan en länk givetvis vara på sin plats i sådana fall)! Ni få iaf gärna sno av mig! =)

5 thoughts on “Dessertbyrå

  1. Vilken fin dessertbyrå! Ser helt perfekt och elegant ut!
    Jag hade också en dessertbyrå till alla hjärtansdag men inte alls lika fin som din :)

    Mvh Magdalena

  2. Haha, va härligt! :) Att man inte behöver bli ledsen även om man inte har någon fantasi… Du är otroligt inspirerande Johanna! Du har verkligen talang för det du gör.
    Fint!

  3. Väldigt fint med skön färgskala! Jag gjorde oxå en “dessertbyrå” för ett år sen till min sons 1 års kalas. I år blir de dock lite större så byrån får snällt lov att bli utbytt mot bordet :)

Comments are closed.