Dessertbord till en 30-åring..

…och inte vilken 30-åring som helst, utan till självaste mig själv i egen hög person! Jag har nämligen äntrat den gyllene medelåldern för några veckor sedan och blivit ordentligt firad av vänner och familj.

Dessertbordet fick jag själv vara med att planera. Fick hjälp med bakning av min mamma och syster Elina, tack och lov. Dessertbord är egentligen bättre lämpade för tillställningar med ett lite färre antal gäster. Då kan man lägga upp lite mer noggrant och exakt och satsa på att baka lite mer avancerade bakverk. Jag hade 53 gäster på min fest, vilket kräver lite mer volym.. =) Men det gick att ro i land och var uppskattat av gästerna.

En översiktsbild av desserbordet (dock utan tårtorna som sedan stod i mitten).  Temat gick i svart, vitt och guld. Kom på idén att använda mig av våran sovrumsspegel bakom bakverken för att få en maffig dubbeleffekt. I spegelbilden ser ni ett lite mindre bord med liknande spegel bakom. Där fanns det frukt, nötter och godis.

Bakom dessertbordet och spegeln hänger våra svartvit-randiga gardiner från vardagsrummet, de fick bestämma färgtemat. I spegelbilden här syns de vita ballonger som min syster hängt upp (hon var dukningsansvarig och gjorde det med den äran). Att ballonger kan vara så vackra!

Drömmar som smälter i munnen, bakade av mamma. Använde mig av tomma tavelramar i guld som jag la ut på bordet under en del av bakverken,

Istället för den typ av tårtor jag vanligtvis gör så valde jag att göra mindre tidskrävande, men inte mindre välsmakande, tårtor till min fest. Det här är en av tre morotstårtor som serverades. Egentligen är det två motrotskakor i varje tårta, staplade på varandra med creme cheese-frosting emellan. Även utsidan är spacklad med samma frosting. Jag lät frostingen vara ganska lös i konsistensen (trots att det inte blir riktigt lika snyggt) då jag tycker att det är mycket godare. Dekorerad med blommor och små guldknappar i sockerpasta.

Här skymtar de andra två tårtorna och chokladpraliner köpta på Finas hembageri.

Ni vet väl att man inte behöver göra allt jobb själv. Köpta kakor smakar också bra! Här är Oreo´s staplade i snygga fat med kupa.

Närmast på bilden är små mini cupcakes i choklad med en gräddklick på. Perfekt storlek till ett dessertbord då man inte vill bli mätt för snabbt.. =)

Mammas underbara mandelkakor! Lite biskvi-aktiga med smörkräm emellan, mums!

Jag fick två sk bonbonjärer i glas av mina föräldrar till min födelsedag. De är köpta på Café Victoria i Umeå. Jag älskar dom! Allt som läggs i en sån ser ju lyxigt ut. Den här bonbonjären är fylld med hemmagjorda marshmallows. De blev riktigt goda och härliga i konsistensen. Ska ge er receptet på dem framöver.

Till frukt- och godisbordet gjorde jag ett godishjul. Klädde in en ostbricka, som man kan snurra på, i vitt tyg och fäste ett svart sidenband runt om. Sedan fyllde jag små glasburkar (från IKEA) med en sorts lösviktsgodis i varje. Barnen flockades runt godishjulet och snurrade och plockade godisar med sina små fingrar. Blev ett roligt event istället för att ställa fram en skål med godis i.

Jag är fantastiskt glad för min fest som min man och familj hade styrt upp så bra med en massa bus och trevligheter. Min present ska jag visa er en annan dag. Den kommer komma väl till pass till nästa dessertbord, om man säger så..

19 thoughts on “Dessertbord till en 30-åring..

 1. Grattis på födelsedagen i efterskott! Jättefint dessertbord, allt är så vackert och ser så gott ut. Beundrar alla som orkar knåpa ihop dessertbord, verkar så arbetssamt så jag har inte vågat mig på det ännu. Någon dag kanske. :)

 2. Åh va fint. Det ser så härligt ut med alla gottesakerna. Tårtorna ser jättegoda ut. Jag är så sugen på att göra ett liknande jag också. Det får nog bli till hösten när jag fyller 50.

 3. Grattis i efterskott! Vilket fantastiskt dessertbord, tårtorna lät riktigt smaskiga, är väldigt svag för morotskaka.

 4. Så trevligt det känns att vi fick delta! :) Det var ju verkligen superfint alltihopa, och gött förstås!! Kram och grattis igen
  /sofia

 5. Hurra för dig igen! Ångrar mig som en lus att jag inte åt mer, åååh om jag kunde få chansen i kväll i lugn och ro så att säga. Love!

 6. Du vet väl om att du sitter på inte bara ett intresse utan även en gåva här…
  Hur kan du ta den vidare? Du är grym tjejen, keep on rocking! KRAM Di

 7. Otroligt fint! Ska själv passera den magiska åldersgränsen snart. Vilken inspiration jag fick till min fest! Följer din blogg och jag tycker du är otroligt duktig och påhittig. Lycka till med nya företaget.

 8. Hej Johanna! Du gör alldeles underbara tårtdekorationer! Snacka om konstverk…
  Du har inga planer på att börja hålla i “tema-kvällar” eller kurser när köket och allt är klart? Jag skulle vara riktigt intresserad iallafall! :)

 9. Vilka underbara tårtor du gör! Har kollat igenom din blogg och är nu fylld av inspiration och ofantligt sugen på att lära mig att göra fina bakverk!

 10. Hej! Jag har lagt upp några av dina bilder på min blogg och anger givetvis dig som källa och länkar till din blogg. Vill bara höra så att det är ok? Säg bara till annars så tar jag genast bort dem.

 11. Tjusigt dessertbord! Sådana är alltid roliga att titta på tycker jag =) Håller på och planerar ett själv just nu, ska ha det när mina döttrar fyller år =) temat blir ugglor =)

 12. hej! när du modellerar figurer, använder du tandpetare i kropparna eller hur får du dom att inte rasa ihop? sett att de ska finnas nå godisstavar att använda men har inte sett de i någon tårtbutik.. Tips tack :)
  Super fina tårtor förresten!! 😀
  / Anna

 13. en sån galen grej! jag vill jättegärna ha ett likadant när jag fyller 30! 3 år kvar så du kankse hinner planera hoppas jag. Är så inspirerad av dig! KRAM

Comments are closed.