Container-tårta

Ikväll skulle några vänner överraska sin far/svärfar Kent, som just gått i pension, med en fest. De bad mig göra en tårta med skräp-tema då han tidigare jobbat inom återvinningsbranchen. Riktigt kul tema! Jag bestämde mig helt sonika för att göra en container-tårta.

Under allt skräp gömmer sig en tårta bestående av vaniljbottnar, hallon, vaniljcreme och mosad banan. Täckt med marsipan. Resten av dekorationerna, inklusive själva containerhöljet, är gjorda av sockerpasta.  Sanden är farinsocker.

Framför containern sitter en något skitig, men nöjd katt. Han har precis festat loss på diverse ätbart som containern hade att erbjuda idag.

Jag vill inte på något sätt stå för den här typen av sortering.. Elektriska apparater, bananskal, brädor, glasflaskor och gamla hattar i en enda röra! En mardröm rent återvinningsmässigt.

“Kent was here” står det klottrat på containern, men på den tiden Kent was there var det nog annan ordning på torpet.

En gammal toalettstol som har skådat sina bästa dagar ligger och väntar på den sista vilan.

En kärleksförklaring på den mest romantiska av platser..

En lycklig liten mus som kammat hem jackpot!

Tjock-TV´n har gjort sitt.

Njut nu av pensionen, Kent, så ska vi andra försöka sköta oss bättre än så här på avfallsfronten.

45 thoughts on “Container-tårta

 1. Jag fullkomligen älskar det skitiga temat. Såå otårtigt. Släng alla gröna marsipantårtor med rosa rosor i containern. /R.

 2. Det känns som jag måste åka till Umeå och köpa en tårta! Lycka till! Hälsningar, Maria i Stockholm

 3. Jag bara älskar dina tårtor!!! Jag skulle kunna stirra mig blind på alla detaljer, som jag inte ens förstår hur du kommer på så fyndigt. Tänk att få sitta på en stol och se dig arbeta, nästan som meditation, med en massa virvlande fjärilar i magen av alla spänning!

  TACK för din blogg!

 4. Du är heeelt otroligt duktig och påhittig!
  Hittade din blogg av en “slump”, kommer inte ihåg hur…
  Har iallafall kikat in här flera gånger, men premiärkommenterar idag. =)

  Wow!
  Lycka till i forsättningen…
  Kram från en Julia i Småland

 5. Alltså, du slår mig med häpnad! Den ser så oaptitlig ut och jag tänker på smaken av sand i munnen från när man var liten, men, ändå vill jag inget hellre än smaka den! Finns ju ingen tvekan om att det var tårtmakare du skulle bli :)

 6. Håller med föregående talare: du är ett geni! Helt otroligt fin tårta!!!!

  Synd att jag bor i Skåne annars hade du fått i uppdrag att göra alla mina tårtor from nu.

  Kram Kikki

 7. Helt otrolig tårta. Jag fattade inte ens att det var en tårta först, fastän det var din sida jag tittade på. Fantastisk! Katten och tjock-teven och musen med osten är mina favoriter.

 8. Helt underbar! Vilka detaljer, det är ju helt otroligt!!! Jag kan bara säga woow och någon gång stänga munnen 😉 Det är en fröjd att se alla dina tårtor!

 9. Du är helt otrolig! Önskar att jag kunde göra samma sak, men när jag jobbar med sockerpasta blir den jämt så klippig så det är svårt att forma. Har du något tips på vad man kan göra då?

 10. Helt sinnesjukt bra! Man blir ju så otroligt glad och imponerad när man tittar på dina tårtinlägg :) Otroligt inspirerande!

 11. asså… jag blir ju stum. det är HELT SJUKT! orkar nästan inte kolla på alla bilder… det är inte som en tårta, det är som ett foto. V-A-N-S-I-N-N-I-G-T bra!!! 😀

 12. OJ! så väldigt väldigt häftig!!! men, smakar den gott? blir det inte lite väl mycket… socker? det skulle vara häftigt att nån gång få se en tårta i genomskärning, hur den ser ut när den äts :) förstår om du inte alltid är med men nån gång vore skoj!

 13. Ah, älskar dina snygga välgjorda detaljer! Så gött att även sånt som inte syns så väl är fint gjort. Typ “kragen” på katten, bananskalen.. och klottret är ju helt underbart! :) Göttarns.

 14. Helt fantastisk! Vilka idéer du har! Och vilket pillgöra…. Hur lång tid tar det att göra en sånhär tårta? Din blogg är oerhört inspirerande. Synd att du bor så långt bort annars kanske man hade kunnat få en kurs!!!

 15. Alltså jag vet inte vad jag ska säga längre… Jag får återkomma när jag hittat på lite nya styrkeuttryck. Du överträffar dig själv varenda gång!

 16. Det här är ju konst! Konst som inte blir kvar. Du borde göra en tårtkonstfotobok med alla dina kreationer.

  Jag är så sjuuukt imponerad! Hittade din blogg när jag sökte recept på tårtbottnar. Ska göra en tårta i morgon och har inga tvivel om att bottnarna jag gjorde nu ikväll blir prima, med ditt recept. Tårtan kommer däremot inte bli en promille lika snygg som jag kan tänka mig din sämsta tårta nånsin varit. 😛 Tyvärr bor jag långt från Umeå, annars hade jag hängt på låset för att se hur du gör. Lycka till med företaget!

  /Emma

 17. Det övergår min fantasi över att man kan göra något så vackert(eller fult eftersom det är en “skräp-tårta”) och ätbart! Helt otroligt duktig är du!!

 18. Jösses människa!! Hur duktig är du? Rena konstverken. Var stolt.

 19. Men herregud vad duktig du är!!! Och en stor inspirationskälla för en annan! :-)))

 20. Jättefina tårtor – varenda en, men jag bara ÄLSKAR den här tårtan!

Comments are closed.