Citroncupcakes

P1100444Här kommer det utlovade receptet på citroncupcakesen jag gjorde till dessertbyrån för ett tag sean. Jag kan verkligen rekommendera er att pröva dessa, de blev så så friska och fräscha! Själva grunden till muffinsreceptet har jag hittat hos den begåvade Ulrika med bloggen Bakverk & Fikastunder. Hon är fantastisk både på recept och dekoration så besök gärna hennes blogg! Jag lade till mer citronskal och citronsaft till receptet, för jag ville verkligen att de skulle smaka ordentligt med citron. =) Toppingen består av lemoncurdgrädde, en riktig personlig favorit.

Citronmuffins

150 g mjukt smör
1 dl socker
2 ägg
skal av två citroner
saften från 1/2 citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ned ett ägg i taget. Rör ner citronsaft, rivet citronskal och mjölk. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten. Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda i 200 grader i ca 13 minuter.

Lemoncurdgrädde

3dl vispgrädde
1/2 burk lemon curd

Vispa grädden. Häll  lemoncurden i en skål. Ta sedan en klick grädde och blanda i lemon curden så den blir lätt och smidig. Slutligen vänder du ned lemon curd-blandningen i grädden. Spritsa eller klicka ut Lemoncurdgrädden på muffinsen.

Lemoncurden är ganska lös i konsistensen så förvänta dig inga spritsningsunderverk med detta receptet. Nästa gång tänker jag testa lime curd, det måste också vara sjukt gott!

Lycka till!

 

One thought on “Citroncupcakes

  1. Hej!
    Du är helt otrolig. Fantastisk vackra tårtor :)
    Jag har (efter att ha sett dig använda sådana…) införskaffat ett par stycken cakedummys som jag har tänkt använda för att träna på. Problemet är dock att marsipanen/sugarpasten alltid spricker då jag klär dummyn pga de vassa kanterna, som ju ej blir av tårtbottnar. Vad kan jag göra åt detta?
    Med vänlig hälsning
    Helene

Comments are closed.