Charmig bröllopstårta

Henning och Lotta gifte sig för några dagar sedan. De önskade sig en tårta i höstfärger med ett brudpar på toppen. Dessutom ville de ha med en räv och en uggla någonstans på tårtan, i övrigt fick jag fria händer. Så här blev resultatet:

Bröllopstårta, våningstårta, höst, hösttårta, träd, löv, räv, uggla, svamp, brudpar, "wedding cake", "autumn wedding cake"

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med lemoncurdmousse och rårörda hallon/blåbär. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

Bröllopstårta, våningstårta, höst, hösttårta, träd, löv, räv, uggla, svamp, brudpar, "wedding cake", "autumn wedding cake"

På en rutig filt sitter den stilige Henning med sin fagra fru, Lotta.

Bröllopstårta, våningstårta, höst, hösttårta, träd, löv, räv, uggla, svamp, brudpar, "wedding cake", "autumn wedding cake"

De njuter av hösten i gräset mellan svampar och fallna löv.

Hösttårta, bröllopstårta, träd

Ett träd slingrar sig upp över tårtans två våningar..

hösttårta, bröllopstårta, uggla, räv

..och vad sitter uppfluget i trädet om inte en uggla. Klok som en bok spanar den ned på den listige lille räven nedanför. Vad tycker ni, är det inte något hos de små figurerna som påminner lite om brudparet?

Stort grattis Henning och Lotta!

17 thoughts on “Charmig bröllopstårta

 1. Har aldrig blivit såhär imponerad av en tårta, nu vill jag också gifta mig på hösten! Hur fin som helst var den, du är riktigt duktig!

 2. Åh måste du bo så otroligt långt bort!!!! Jag vill sååååå gärna ha en av dina tårta till vårt bröllop. Hade jag varit lite rikare så hade jag betalat flyg, hotell och en redig slant så att det skulle kännas värt det för dig. Men det går ju inte. Fasen. Du skickar inte caketoppers heller? Det går kanske inte….

  Hur långt innan bröllopet kan man göra en sockerpastecaketopper?

 3. Supersöt! Hur gjorde du när du täckte tårtan, är den nedre tårtan och mattan runt om i ett stycke? Snyggt!

  • Tack Emma! Jag täckte tårtan för sig och täckte sedan brickan. Kavlade ut marsipanen som jag ville ha den och skar sedan ut ett hål i den. använde bakformen jag bakat tårtbotten i som mall.

 4. Du och dina skapelser är en fantastisk inspirationskälla, tack för det!
  En fråga, är även figurerna här gjorda av marsipan och använder du i så fall någon särskild marsipan till detta?

  • Men tack Rasmus!! Figurerna är gjorda i gumpaste som är mer hållbart och bättre lämpat för modellering än marsipan. Vill du modellera i marsipan skulle jag föreslå att du använder kavlingsmarsipan som är mer finmalt, och därmed smidigare, än vanlig marsipan. Finns att köpa på webbutiker.

Comments are closed.