Charlie och Lola-tårta

Som några av er har gissat så föreställde min teaser-bild i ett tidigare inlägg en blivande Charlie och Lola-tårta. En eloge till er!

Idag har vi firat min brorsdotter som fyllt 3 år. Hon har sedan länge önskat sig en Charlie och Lola-tårta, så det fick det bli.

Alla förberedelser inför idag har gått som på räls, men just idag gick allt åt skogen! Jag hade ju gjort sockerpasta att täcka tårtan med, men av någon anledning så var den helkass idag. Den bara sprack och smulades sönder. Jag försökte bearbeta den hur länge som helst men det var bara att slänga den i soporna. Jag hade naturligtvis ingen b-plan men hittade lite grädde i kylen. Försökte täcka tårtan med den, men självklart hade jag inte tillräckligt så tårtbotten sken igenom. GAAAH! Fick helt enkelt kuta (med mina foglossningar) till Ica. Där köpte jag tre rullar med rosa marsipan som jag tillslut kunde täcka tårtan med.

Vilken pärs! Slutresultatet blev tack och lov tillfredsställande, men jag kände mig utbränd hela kalaset. =)

Räddarna i nöden… Tack Ica!

Födelsedagsbarnet verkade mycket nöjd med sin tårta och högg in på figurerna med god aptit.
Nu vill jag varna känsliga läsare för starka bilder…

Så här gick det för Charlie och Lola.. Haha!

Nu har ni fått dela mina små missöden idag. Vad ska vi då lära oss av detta? Jo, satsa hårt, ge inte upp, och köp färdiga marsipankorvar när allt skiter sig!

12 thoughts on “Charlie och Lola-tårta

 1. Men åååååh så fint det blev!! Även om jag förstår att det blev drygt med missödet… Alltså detaljerna, Johanna, jag säger bara det!

 2. det fixade du galant =) sjuuukt bra gjort! känns bra att man kan sin sak då det gäller barnprogram 😉
  kram/ rille

 3. Bloggfia: Tack ska du ha! Drygt var ordet..men slutet gott allting gott! =) Detaljerna ja, de är roligast att göra. Sitta och pilla med små sugrör, surrealistiskt på nåt sätt, haha!

 4. Jag är så galet impad att jag bara sitter och gapar!! Hittade hit via Elinas blogg, du och jag har träffats ett par gånger hemma hos “bloggfia” när jag pluggade i Umeå. :) Min tvååriga dotter är lika blown away som jag, hon sitter här brevid mig och ropar i falsett “fåle shåååå” och “jag ha Charlie Lola!!” Det övergår mitt förstånd hur du får till alla detaljer och varifrån du får alla idéer! SÅ kul att du delar med dig!!

 5. En kompis tipsade om din blogg och jag blev helt fast! Jag bakar själv mycket så det ska bli ett nöje att följa bloggen :-)

 6. Sara: Hej Sara! Vad roligt att du och din dotter gillar tårtorna! Hon måste vara min yngsta läsare hittills! =)

  Busfamiljen: Tack så mycket. Ja man ska inte ge sig pga missöden, det kan ordna upp sig i slutändan ändå!

  Johanna: Så roligt att du vill följa bloggen, du är hemskt välkommen! Kul med en “bakare”, då kanske du kan bidra med lite tips också! Bakning är inte min starka sida nämligen, är mer intresserad av själva dekoreringen. =)

 7. Då kan jag absolut komma men en hel del tips! Det är bara att hojta till om det är något.. Men ett litet tips såhär på vägen är att alltid ha lite gräddfil i sockerkaka, muffinssmet och liknande. Det gör att smeten blir otroligt saftig! Istället för riven citron brukar jag ta Lemon Curd, blir en mycket lenare smak.. Jag köper all karamellfärg på Ebay, väldigt billigt, och så många färger!

  Men som sagt, det är bara att säga till :-) Jag kommer titta in här titt som tätt! :-)

 8. Vilka helt fantastiskt vackra, söta, roliga, fantasifulla tårtor du gör. Jag är så imponerad! Önskar att jag bodde närmare dig så man kanske kunnat få beställa ngn så fin tårta till ngn högtid.
  Önskar dig allt gott!
  Anneli “heltKLAARt” Klaar

Comments are closed.