Caketopper med Nalle Puh & Nasse

I veckan gjorde jag en caketopper till lilla Maja som fyller 3 år. Känns som om det vore igår som hon fyllde 1 år och jag och Andreas gjorde en sköldpaddstårta till henne, men tiden går! Maja hyser en förkärlek till Nalle Puh, så självklart skall han ståta på hennes tårta.

Nalle Puh och Nasse tar igen sig i en glänta i skogen efter en riktig långpromenad.

Som tur var har de hittat åt en gammal mossbevuxen trädstam att luta sig emot.

Plötsligt får de syn på något blått och skimrande som flaxar ovanför dem.

Nasse, som råkar vara en något ängslig individ, blir lite nervös och undrar om det måhända är ett bi, eller ännu värre…en Heffaklump!

Din lilla tok, fnittrar Nalle Puh, det är ju bara en fjäril!

Stort grattis fina Maja!!

Alla dekorationer är gjorda av en blandning av sockerpasta och flowerpaste.

11 thoughts on “Caketopper med Nalle Puh & Nasse

 1. ja, det räcker ju inte att vara bra på att baka för att göra sådana tårtor. En STOR portion konstnärlighet behövs också. Jag är full av beundran och förstår att det måste var väldigt tillfredsställande att skapa sådana alster.
  Ann

 2. Johanna, Vilken fin tårt-topping och med en tillhörande berättelse. Jag vill bara se mer och mer, här på din fantastiska blogg-sida./R.

 3. TACK, TACK, TACK för den fantastiska skapelsen! Maja blev hur glad som helst.
  Dock tog jag naturligtvis sönder även fjäril nummer två…jag är hopplös! Fast den här gången gick det få till med superlim. =) Dessutom insåg jag att till min stora glädje att den första fjälilen funkade om den pusslades ihop med mycket kristyr och sattes på tårtan. =)

  KRAM!! /S

 4. Glömde skriva att jag lagt upp bilder på tårtan på bloggen nu. Inte fullt i din klass (men vem kan vara det?? ;)) men jag känner mig nöjd! Väntar med spänning på betyget från proffset…. 😉

 5. Inte nog med att du är tårtmakarnas drottning, du är dessutom en oerhört kreativ fotograf. Bra jobbat Johanna!!

 6. Tack tack tack, ska ni ha!!

  Sara: Bra att det löste sig tillslut iaf. Och du är INTE hopplös! =)

  Anonym: Bra fråga. Sockerpasta smakar mest socker, så det är rätt…sött! =) Själv föredrar jag marsipan, och använder mest det som lock på tårtorna. Figurerna gör jag i sockerpasta för de äter man ju inte så ofta. Men en del gillar sockerpasta. Det går ju att smaksätta den med lite citron, mint, mandel osv, då blir den godare.

  Alma: Tusen tack, roligt att du tycker om bilderna!

Comments are closed.