Cakeballs

Om ni undrar vad det blidde av resterna från tårtan häromdan (chokladtårtbotten och chokladmousse med mintcrisp) så blidde det cakeballs.

Fråga mig inte om receptet, för det var ett rent improvisationsverk a la “man tager vad man hava kan”-principen. Men om ni vill ha recept på goda cakeballs så är det bara att googla, det finns massvis på intranätet.

9 thoughts on “Cakeballs

  1. Hej!
    Jag säger som ovan, hur får du chokladen så rund och slät? Jag har gjort cakeballs flera gånger men lyckas aldrig.
    Dina är väldigt fina!

  2. Anonym och Ina: Ja, det kan vara lite trixigt att få chokladen snygg och slät. Men se till att bollarna är släta för det första, sedan kan man späda ut chokladen med lite rapsolja (eller liknande-så lite smak som möjligt) så den blir mer lättflytande. Det smakar inte annorlunda (så länge man inte spär ut till idioti), men ser bättre ut. Prova det och se om det blir bättre, lycka till!

  3. Har kollat runt lite på din blogg och måste bara säga att det är sjukt vad duktig du är! Finare tårtor får man leta efter! :) /Madeleine

Leave a Reply