Bröllopstårta

När Maria och Niklas gifte sig fick jag den stora äran att göra deras bröllopstårta. De ville ha en tårta som gick i vitt men med murrgröna och plommonlila detaljer på.

Tårtan är en chokladtårta fylld med after eight-mousse och päron-mousse. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med marsipan.

Istället för ett brudpar på toppen ville de ha katter, men lite “diffusa” sådana. Så jag gjorde ett stiliserat kattpar, i deras önskefärger, med svansarna slingrandes om varandra.

Spets var ett av ledorden, så ett spetsband fick pryda basen på tårtorna. Ett annat ledord var “vuxen-trollsk”, vilket vi hade mycket roligt åt. Lite sagokänsla, trollskt, men inte för barnsligt. Detta tolkade jag genom att göra lite “vildare” blomarrangemang med trollhassel-aktiga grenar och olika typer av blommor.

De stora lila blommorna gjorde jag utifrån en bild på en blomma som Maria visade mig.

På inbjudningskorten hade Maria (som gillar små charmiga detaljer) ritat lite smådjur, bland annat ett par fåglar. Dessa fick vara med på tårtan, lite lätt undanskymda bakom blommorna.

Likaså kan man skymta en liten mus på väg till sitt hål, bakom de andra blommorna.

Grattis Maria och Niklas!

31 thoughts on “Bröllopstårta

 1. Du är så vansinnigt duktig! :) Tänk om man bodde i Umeå så man kunde få beställa en egen. Önskar dig all lycka till med ditt företag!

  /Caroline

 2. Du är ju helt fantastisk! Vilken fantasi, vilken detaljrikedom! Jättefint!!

  /Camilla

 3. Underbart vacker! Visst, conteinertårtan och andra i den stilen är ju coola, men jag älskar dina mer stilrena tårtor, och att du ändå får in så fantastiska detaljer. Men jag håller med en kommentar på conteinertårtan: Kan vi inte få se en tårta i genomskärning? När du beskriver vad som är i tårtan bara vattnas det i munnen!

 4. Tack återgigen för den underbara tårtan, du lyckades fånga vår helsjuka “yrrol” – lunch till en underbar skapelse!

  /Maria och Niklas

 5. Hej! Tycker verkligen om din blogg och kanske det enda minuset är att det inte dyker upp så många inlägg. Något som jag tycker skulle vara superkul att läsa är att få följa tårtornas utveckling steg för steg! Alltså från scratch! Hur du designar den, bygger, dekorerar och så.

  Ha det fint! :)

 6. Skulle inte du kunna lägga upp ett recept på en tårta med choklad botten och med hallon och med lite nötter?? Helst i vit design utan marsipan, skulle verkligen hjälpa, vill göra en tårta till min pappa när han fyller år :)
  mvh Frida

 7. superfint!! blir nog till att beställa tårta av dig någon gång när jag flyttat upp till umeå! :’D

 8. Hej, har en fråga ang en tårta. Dens smeknamn är “jungfru tutte”. Vet du vad den heter egentligen? Måste få tag på en sådan till helgen.

  Mvh

Comments are closed.