Bröllopstårta till fin kusin med make!

Min kusin Rebecca gifte sig nyligen med sin Rickard. Det var ett underbart bröllop och jag är så glad för deras skull! På bröllopsfesten hade de en tårtbuffé med alla möjliga varianter av smarriga tårtor. Själva huvudtårtan som brudparet skar i hade de bett mig att göra. Bröllopet var i Jönköping och eftersom Umeå ligger lite väl långt därifrån (ur ett “frakta tårtan-perspektiv”) fick vi hitta på lite kreativa lösningar. En annan gäst bakade och fyllde således själva tårtan medan jag tog med mig caketoppern, kantdekorationerna och den färgade marsipanen från Umeå. Så mellan vigseln och bröllopsmiddagen stod jag i ett rum och spacklade tårtan, kavlade marsipan så potatismjölet yrde, fäste dekorationerna och färdigställde tårtan. I bröllopsklänning och pumps. Spännande erfarenhet! =)

Brudparet ville att tårtan skulle gå i lite orientalisk stil, mörklila och guld. Dessutom hade de lite personliga önskemål kring caketoppern. Jag funderade länge på hur jag skulle få ihop en orientalisk scout-innebandy-bibel-jordglobs-bil-tårta, dessutom utan att själv ha kontroll över själva tårtbottnarna och fyllningen… =) Men samarbetet funkade kanon och slutresultatet blev ju riktigt stiligt.

P1090725 r&rRickard är iklädd scoutmundering och bredvid sig har han en liten bil som får symbolisera hans bilintresse. Rebecca är en innebandytjej med innebandyklubba och en bibel i knät. Dessutom har de en jordglob emellan sig som symboliserar den stora passionen för resor.

Bården runt basen på tårtan har jag gjort genom att trycka ut och limma ihop olika stora cirklar, som jag målat med guldfärg. Sedan har jag adderat mjuka guldkulor och de droppformade gulddetaljerna.

Hurra för Rickard och Rebecca!!