Bröllopstårta med veteranbil

Igår gifte sig Noomi och Johan. Noomis syster Erika hade blivit ombedd att göra deras bröllopstårta. Erika valde att göra en liten kupp och beställde en bröllopstårta till brudparet av mig, i smyg.

Erika ville att brudparet skulle sitta på toppen av tårtan i sin röda veteranbil. Dessutom ville hon ha med lite schackrutigt mönster någonstans på tårtan då garaget där bilen står har schackrutigt golv. I övrigt önskade hon en klassiskt vacker bröllopstårta.

P1100174

Eftersom tårtan skulle fraktas hela vägen från Umeå till Malå vågade jag inte stapla tårtorna direkt ovanpå varandra, då är den här tårtställningen (köpt på bakers.se) perfekt. Tårtorna fick åka tryggt i varsin kartong och kunde monteras på plats av Erika.

rockbil

Noomi och Johan i sin röda Buick Electra 225, årsmodell 1965. Under bilen syns garagets schackrutiga golv.

P1100176

Det schackrutiga går igen i plaketten med brudparets namn. Runt basen på tårtorna valde jag att fästa svarta sidenband för att knyta ihop det svartvita temat. Röda rosor är klassiskt och passade fint till den röda bilen.

rockbil3

Jag spritsade små vita prickar av kristyr på de vita tårtorna för att få lite liv i dem. På baksidan av bilen sitter en skylt med texten “just married” fäst tillsammans med skramlande aluminiumburkar.

Stort grattis Noomi och Johan, hoppas ni gillade Erikas kupp!

3 thoughts on “Bröllopstårta med veteranbil

  1. Hur snygg som helst!
    Jag har en liten fråga, jag ska baka till på lördag och jag tänkte göra blommor i sockerpasta, och jag undrar om man kan göra dom dagen innan eller om man måste göra dom samma dag? Om man kan göra dom dagen innan kan man plasta in dom då eller gör man något annat? Väldigt tacksam för svar. / Linda

Comments are closed.