Bröllopstårta med träd och fåglar

I lördags gifte sig Caroline och Linus. På sin konsultation hos mig hade de med sig sitt inbjudningskort som var av egen design. Inbjudningskortet var så fint så det fick vara inspirationen till deras bröllopstårta.

P1110121

En pampig fyravåningstårta blev det. Den består av vaniljbottnar fyllda med chokladmousse och hallonmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sockerpasta, allt enligt brudparets önskemål.

P1110142

På toppen av tårtan sitter två små söta fåglar, gjorda i gumpaste.

fågel2

De två översta våningarna dekorerade jag med trädgrenar i gumpaste och små hjärtformade blad i sp, allt utifrån inbjudningskortets design.

P1110131

En våning fick bli grön för att lyfta fram de gröna inslagen lite mer och göra tårtan spännande. Jag fäste ett vitt sidenband, med dubbel rosett, runt midjan på den gröna tårtan.

Den nedersta tårtan är härligt fluffig, som en pom pom. Caroline mailade mig bilder på dukning och annan inspiration till bröllopet och där dök det nämligen upp en del vita pom poms. Såklart skulle det också återspeglas i tårtan. Strukturen på pom pom-våningen fick jag till genom att först täcka in tårtan i vit sp. Därefter stansade jag ut en massa, massa blommor. Dessa blommor knövlade jag sedan ihop och fäste på locket. Tog ett tag… =)

fåglar3

Slutligen, en bild på inbjudningskortet och den lilla minitårtan som brudparet beställde utöver våningstårtan. Den ska de frysa in och åtnjuta vid något festligt tillfälle.

Jag fullkomligt älskar den här tårtan, den var så rolig att göra! Hoppas brudparet också tyckte om den. =)

9 thoughts on “Bröllopstårta med träd och fåglar

  1. En god och fin tårta, vilken konstnär du är. Brudens föräldrar.

  2. Hej! En fråga som egentligen inte hör till de här inlägget, vad använder du för verktyg för att göra pärlband? Har sett att det finns 2 olika. :)

  3. Älskar att en av våningarna var grön och att den nedersta våningen var annorlunda mot hur de andra vita våningarna såg ut. Väldigt häftigt :)

Comments are closed.