Bröllopstårta i vitt och vinrött

Förra helgen gifte sig Silje och Kenneth. De beställde en tjusig bröllopstårta av mig där önskemålen var vitt, vinrött, spritsat, spets, rosor och monogram. Det låter som många element, men de passar väldigt bra ihop, så slutresultatet blev allt annat än rörigt. Så här blev deras tårta:

P1100982

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm, hallonmousse och rårörda hallon. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

P1110012

Toppen av tårtan pryds av en bukett lyxiga rosor i vinrött. De är gjorda i Gumpaste.

P1110010

Runt den översta tårtan har jag spritsat ett enkelt men effektfullt pärlband.

P1100992

På den mellersta tårtan sitter ett spritsat monogram. Jag har utgått ifrån brudparets egna monogram som fanns med i övriga delar av bröllopet.

P1110001

Runt den nedersta tårtan har jag fäst en marsipanspets. Jag skulle först använt en annan variant av spets, men när tårtan började ta form valde jag att byta då denna passade mycket bättre till helheten. Spritsade på lite pärlor på spetsen för att knyta ihop de olika våningsplanen ytterligare. Runt basen på tårtorna sitter breda, vinröda sidenband. Tjusigt värre!

P1100987

Hoppas att ni fick ett underbart bröllop och att tårtan föll er i smaken!

 

 

 

8 thoughts on “Bröllopstårta i vitt och vinrött

  1. Tårtan blev helt fantastisk, Johanna :-) Både den finaste och godaste tårtan vi ätit och den förgyllde vår dag (om möjligt) ännu mer. Tusen, tusen tack för ditt bidrag till att göra dagen till allt vi drömt om :-)

    Jag lånar gärna dina bilder för att lägga på min egen blogg (och hänvisar självklart till din).

  2. Fantastiskt vacker tårta! Du får hemskt gärna lägga ut en beskrivning på hur du gör de röda rosorna, blommorna på din svägerskas tårta damt vart du fått tag på den gammelrosa färgen!

  3. Super fint! Använder du något mellan de olika tårtorna eller ligger de bara på varandra? Typ en ställning eller nått? kram!

  4. Underbart fin tårta! Jag undrar lite hur du får till den vinröda färgen så bra? Blandar du eller finns det något märke som har en bra vinröd? Har fått beställning på vinröda rosor så skulle verkligen uppskatta om du har tid att svara =)
    God jul!
    Med vänlig hälsning, Sara

Comments are closed.