Bröllopstårta i svart, vitt och guld

I helgen gifte sig Madeleine och Tobias, ett härligt par som ville ha ett personligt och avslappnat bröllop. Detta ville de skulle avspegla sig i tårtan också. Vi klurade på lite olika idéer, men när jag fick se deras inbjudningskort visste jag exakt hur jag ville göra tårtan, och de var med på noterna. =)

Jag tycker den blev supersnygg!

P1100941

Trevåningstårtan i svart, vitt och guld består av vaniljbottnar fyllda med hallonmousse, vaniljkräm och blåbär. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sockerpasta.

P1100935

En mustasch och en pussmun prydde framsidan av inbjudningskortet, och fick därför även ståta högst upp på tårtan. Jag gjorde dem först i modelpaste, men de gick sönder så jag gjorde dem tillslut i samma papper som brudparet använt till sitt inbjudningskort. Hoppas de inte blev uppätna..

P1100933

Ett av bröllopets designteman var sån där utstansad text, lite retro, vet inte vad det heter. Jag försökte efterlikna den typen av text på tårtan. Fick skära av lite detaljer på mina bokstäver för att få dem mer plain då jag inte hade exakt sådana utstickare.

P1100948

Runt basen på tårtorna fäste jag guldglittriga band som passade perfekt ihop med toppern. Ett annat tema på bröllopet var spets, lite tårtpapperliknande spets. Så jag dekorerade det vita våningsplanet med sådan, gjord i sockerpasta.

P1100944Jag fäste likadan spets längst ned runt tårtan för att knyta ihop det hela.

Jag hoppas ni hade en toppendag, och att tårtan föll er i smaken!

4 thoughts on “Bröllopstårta i svart, vitt och guld

  1. Den vart superdupermegasnygg!! Men du – hur fäster du ihop såna där guld/sidenband runt tårtan? Hur får du till en snygg icke knövlig rosett? (de gånger du har rosett) Typ limmar du ihop bandet…?

  2. Vilken fin tårta ! :)
    tänkte passa på att slänga in en fråga , jag tänkte baka en två våningstårta till helgen, (med MMF) , men problemet är att ja måste frakta den ca 2timmars bilfärd – så då undrar jag om du ha några tips på hur man kan göra bäst för att den inte ska sjunka ihop eller liknande ? :)

  3. du imponerar hela tiden ch levererar. Enormt begåad är du.
    Vad är det för mått på tårtorna? skall ge mig på 4 vågs tårta snart och är lite osäker på måtten.en annan fråga om du kan svara på , räcker det med 3 våningar igentligen till 85 personer eller måste jag ta 4? tacksam om du kunde svara. tack

Comments are closed.