Bröllopstårta i pastell

I mitten av februari gjorde jag denna bröllopstårta till Karin och Thomas. De önskade en ganska klassiskt vacker bröllopstårta med spritsade detaljer och sockerblommor. Deras färger gick i ljusblått bland annat, men Karin ville ha en lite varmare touch på tårtan så då blandade vi in lite rosa och guldiga detaljer också.

P1130140

Trevåningstårtan består av vaniljbottnar fyllda med vit chokladmousse och hallonmousse. Den är spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan.

P1130131

På toppen av tårtan ståtar en frodig bukett sockerblommor i pastell och guld. Hortensia och Ranunkel, blandat med lite fantasi.

ranunculus

Översta och understa våningen är dekorerade med ett spritsmönster. Lite spetsdekor fanns också med på önskelistan men jag valde att utesluta den då det hade gett ett för rörigt intryck när buketten blev så livlig. Tårtorna är dekorerade med två sidenband, ett vitt lite bredare och sedan ett väldigt smalt rosa ovanpå det. På så sätt fick det rosa ge lite färg till tårtan utan att det blev för mycket.

P1130141

På mittenvåningen sitter ett monogram med brudparets initialer.

P1130144

En extratårta fick det också bli för attt få ihop rätt antal bitar. Tårtan fraktades till Övik och kunde därför inte göras högre.

Hoppas ni fick en fantastisk dag Karin och Thomas!

5 thoughts on “Bröllopstårta i pastell

  1. Åh är jätteimpad över dina tårtor och det här är något som jag själv vill hålla på med i framtiden. Börjar snart på gymnasiet (född 1998) och har sökt in på Stockholms hotell- och restaurangskola med inriktning Konditori och tänkte hör lite om vad du gått för utbildning/kurser? Vad är ditt mål i livet? Hur länge har du vetat vad du ska hålla på med? Och har du några tips på vad jag kan göra? Skulle vara jätteglad om du svarade :) Kram

  2. Herregud vad duktig du är! Jag hittade denna blogg igår och kommer följa den slaviskt. Jag älskar att baka men har aldrig gjort tårtor förr. Jag tror det blir mitt nästa projekt att lära mig.

    Riktigt roligt också att du verkar vara Umebo :)

  3. Alltså Gud va fina tårtor!!! Gjorde ditt recept på socker pasta, men hade svårt att få upp hela sektionen utan att den sprack sönder, kan det vara för mycket/lite socker. Det fastnade i bänken liksom, hur gör jag lättast under min tårtbakar träning

Comments are closed.