Bröllopstårta i lila

I lördags gifte sig mina vänner, David och Evelina. Jag har sällan skådat ett vackrare brudpar! Jag fick äran att göra deras bröllopstårta och utgick ifrån loggan på deras inbjudningskort som föreställde ett par skor. Deras vän Therese Lilja har designat den (ska försöka hitta åt ett foto på den sedan). Inbjudningskortet och hela dukningen gick i en djuplila ton, så det fick även tårtan göra.

P1100076En ståtlig tårta blev det, i fyra våningar. Vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och rårörda hallon samt glasscreme, spacklade med vaniljsmörkräm och täckta med marsipan.

P1100080 På toppen står skorna som jag konstruerat för hand utifrån loggan.

P1100064 Det är en utmaning att skapa skor på egen hand. Man måste få den tvådimensionella bilden av skorna att bli tredimensionell och hitta rätt vinklar i mönstret som passar in i varandra när man sammanfogar dem. Men det är alltid lika roligt att se när det lyckas bli en sko av det  i slutändan. =)

evve Evelina älskar orkidéer så två sådana fick rama in den vita rosen vid tårtans mitt.

evve2Herrskon målade jag rutig med utspädd (alkohol) pastafärg. Damskon målade jag med pärlemorskimrande pulverfärg. I skorna stansade och målade jag ett E för Evelina och ett D för David. Sidan av tårtorna spritsade jag med kristyr.

Jag känner mig nöjd med tårtan, tycker den passade så fint till brudparet.

Återigen ett stort varmt grattis till David och Evelina, ni är så fina människor!

 

19 thoughts on “Bröllopstårta i lila

 1. Riktigt pampig tårta! Du har lyckats igen! Josef hälsar förlåt för “blomfadäsen”.

  • Tack Charlotte! Hälsa Josef att det är lugnt, men att han ska hålla sig på mattan och skärpa till sig rejält!! 😉

 2. Vilken drömtårta du gjort! Du är Sveriges bästa tårtkonstnär enligt mig. Även om jag är lite partisk./ R.

 3. Vad du kan! Jag blir alltid lika fascinerad varenda gång jag får se en av dina nya skapelser, det är rent otroligt. Ser fasligt gott ut!

 4. fantastiskt fint! det vore roligt att se en av dina första tårtdekorationer jämfört med en idag för att se din utveckling

 5. Riktigt läcker med skor i stället för blommor på toppen. Snygga skor fick du till.
  Vad heter lilafärgen du använde? Den blev riktigt snygg. 😀
  Kram

 6. Jag tycker det är så roligt när jag går in på sida och upptäcker att du gjort en tårta till en av mina bekanta. Har hänt flera gånger nu faktiskt. Den här gången var det Evelina :)

  PS: Jättefin tårta också, givetvis!

 7. Helt fantastiskt! Skulle ju vara värt att gifta sig för tårtans skull om den ser så här maffig ut, trevlig helg!

 8. Oj en av dom snyggaste bröllopstårtor jag sett:) vilken färg använde du för att få den snygga lila?

Comments are closed.