Bröllopstårta á la etiopisk kaffeceremoni

Från det ena till det andra, förra veckan var det Stig Lindberg-tema och denna veckan etiopisk kaffeceremoni! Det här med tårtdekoration blir aldrig långtråkigt. =)

Linnea och Sisay gifte sig idag. De brukar kallas för kaffe & mjölk tack vare sina olika hudfärger och är dessutom mycket förtjusta i kaffe, så temat på tårtan var givet för dem. Eftersom Sisay kommer ifrån Etiopien ville de ha med element ur den etiopiska kaffeceremonin på tårtan.

bröllopstårta, tårta, kaffe, wedding cake, cake, coffee

Tårtorna är fyllda med jordgubbsmousse och vaniljkräm, spacklade med smörkräm och täckta med marsipan.

"cake topper", brudpar, sockerpasta, "gum paste"

Sisay och Linnea står på toppen av tårtan med en varsin kaffekopp i händerna.

tårta, cake, coffee, kaffe

På den översta tårtan står deras smeknamn Coffee och Milk.

tårta, kaffe, kanna

På den mellersta tårtan finns den typiska kaffekannan…

bröllopstårta, tårta, kaffe, koppar

..och små dekorerade kaffekoppar utan öron, precis som det ska vara i Etiopien.

bröllopstårta, tårta, wedding cake, cake, coffee, kaffe, kaffebönor

Den nedersta tårtan pryds av kaffebönor.

Bröllopstårta, tårta, kaffe, kaffebönor, "wedding cake", cake

"cake topper", brudpar, sockerpasta, gumpaste, bröllopstårta, tårta

Stort grattis Sisay och Linnea!

 

35 thoughts on “Bröllopstårta á la etiopisk kaffeceremoni

  1. Har ställt frågan på din blogg förut (men har inte sett något svar, vet inte om du gjort det men jag ställer den igen) och jag undrar vart du köpt utstickarna till de där bokstäverna som är på tårtan. Superdupergillar dina tårtor för övrigt o de inspirerar verkligen!!!

    • Hej Sara! Har varit lite dålig på att svara på ett tag, men nu är det nya tider! 😉 de här utstickarna har jag köpt på kakburken.se. De är röda och kommer i både gemener och versaler, kostar mellan 300-400kr om jag inte minns fel. Hoppas du hittar åt dom!

  2. Hej!
    Undrar hur långt innan du gör dekorationer till dina tårtor? Låter du de stelna el gör du de klara precis innan leverans?

    • Hej hej! Jag brukar göra figurerna nån vecka iförväg. De håller hur länge som helst i princip. Skönt att inte behöva göra allt samma dag.

  3. Den blev väldigt uppskattad och smakade underbart bra. Var det kaffesmak på den bruna marsipanen? Kändes så!

    • Så roligt att höra! Det var faktiskt inte kaffesmak på den, kul att det verkade som det. Brun med kaffebönor på, kanske ett sinnligt spratt! :-)

  4. Så fantastiskt vackert! Följer din blogg för att det är så roligt och kreativt inspirerande att se bilderna av det du skapar, och blev väldans glad och överraskad av detta inlägg! Tänk att få se nån man känner litegrann på en blogg man följt så länge :) Träffade Linnea o Sisay i Etiopien för några veckor sen precis innan de skulle gifta sig, och det är kul att du lyckats få med så mycket Etiopien i tårtan!
    Fortsätt ditt fantastiska arbete!

  5. hittade hit tack vare ett tips från en kompis och såg då den här tårtan. var på bröllopet o tyckte verkligen att tårtan var fantastisk! god var den med :-) kul att läsa lite mer hur du tänkt när du gjort den.

Leave a Reply