Bröllopstårta

I helgen gjorde jag denna tårta till ett brudpar. De hade sett en annan tårta jag gjort i vitt och vinrött som de gillade, men gav mig friheten att göra en annan version av den. Det uppskattas (inte så kul att avbilda något man redan gjort)! =)

Så här blev den.

P1110545

En liten trevåningstårta (bottentårtan är bara 20cm) i vitt med vinröda detaljer. Tårtan består av chokladbottnar, fyllda med hallonmousse och chokladmousse. Den är spacklad med chokladkräm och täckt med sockerpasta.

P1110530

På toppen av tårtan ligger en liten bukett med vinröda rosor, små vita blommor och mörkgröna rosenblad. Blommorna är gjorda i en blandning av flowerpaste och lite sockerpasta.

P1110539

Översta och understa våningen är dekorerade med spets. Jag har använt tre olika silikonformar (köpta på ebay) till att göra spetsen. Sedan har jag också spritsat lite på, och runtom, spetsen för lite mer liv och tredimentionell känsla.

P1110535

Tårtan blev en klassisk och stilig skönhet, så som jag tolkade brudparets önskningar.

Hoppas ni gillade tårtan och att ni fick ett fantastiskt bröllop!

6 thoughts on “Bröllopstårta

  1. Hej!
    Jättefin tårta! Jag tycker själv det är svårt att blanda fram rött i olika nyanser då man får ta så mkt färg. Hur gör du?

    Anna

  2. Hej
    Jättefin tårta! Jag undrar om du har några tips på var man kan köpa sådana spetssiliconformar? Kollade på ebay, men där fanns inte så många..

Comments are closed.