Bröllopsdagstårta

Det är inte mycket som slår ett bröllopsfirande. Men frågan är om det inte är ännu mäktigare att fira sin 40-åriga bröllopsdag! Några vänner till familjen gjorde det nyligen, och jag gjorde en tårta till dem. 

En tårta bestående av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm och hallon, spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer gjorda i sockerpasta.
Jag ville göra tårtan romantisk, men inte “rosa hjärtan-romantisk” utan lite mer elegant, värdig ett par som hållt ihop i 40 år. 
Locket på tårtan färgade jag i en turkosgrön eller lite mintgrön nyans. Det passade ypperligt till de vita och guldiga detaljerna tycker jag. 
Längs basen på tårtan har jag byggt upp ett mönster med hjälp av runda utstickare. Tyckte det blev effektfullt med lager-på-lager i samma färg.
Blommorna gjorde jag stora och krispigt tunna. De guldfärgade sockerkulorna är mjuka, och inköpta i en vanlig mataffär faktiskt, dr oetkers senaste tillskott.
Stort grattis till de lyckliga tu!

23 thoughts on “Bröllopsdagstårta

  1. ååh så fin! I helgen ska jag göra min första tårta everrr till ett litet kalas. Har kollat igenom hela dina blogg från början till slut för inspiration, du är såååå grymt duktig! Jag funderar på att färga marspian ljusblå, som jag antar att du har gjort med denna fina skapelse.. Är det svårt att få en jämn färg? några tips? :) Kram!

  2. Himla fina tårtor! En blir både inspirerad och motiverad att börja göra själv!!
    Men, vad menas med vaniljbotten? Nåt recept på detta? Det låter väldigt gott…

  3. Hej Johanna! Jag undrar vad du använde för att färga marsipanen sådär mintgrön? Min son ska döpas snart och temafärgen är mintgrön, men i affärerna hittar jag bara vanlig blå karamellfärg att färga bakverk och marsipan med… Tack för en fin och inspirerande blogg!
    Therese

  4. Tack Johanna! Jag jublade när jag såg tårtan för den passade perfekt till vår dukning, den gick helt i stil med våra färger för dagen. God var den dessutom.

    Tack!

  5. Gud kvinna vad du är duktig, måste bara tacka dig för din inspiration. Jag har aldrig vart speciellt duktig på något men har på nyss fastnat helt i tårtskapandet och för en nybörjare som mig så kan man inget annat en älska din blogg så….TACK!!! Jag återkommer dagligen 😉

  6. Är så glad att jag råkade titta in på din blogg. Vilka fantastiska bakverk!! Jag blir så inspirerad!!! Här måste jag kika in varenda dag! =)

  7. Hej!
    Hade en liten fråga om dekorationerna du gör. Jag håller just nu på med två tårtor till min dotters dop, jag antog och trodde att sockerpasta figurerna skulle torka helt, medan min mamma är helt säker på att de ska stå lufttätt de också så de INTE torkar. Nu följer jag mammas råd men tänkte höra hur det egentligen är, tills nästa gång? :)

    Sjukt bra blogg förresten, mycket inspiration härifrån! Använder ditt sockerpasta recept och tack vare dig så la jag ner pengar på riktig pastafärg nu också! :)

  8. Hej!
    Jag blir helt stum av dina underbara tårtdekorationer. Dom är riktigt riktigt fina och önskan om att själv kunna göra sånt växer. Helt fantastiskt! Underbart roligt att du ska utveckla och bli företagare. Riktgit fint tårtkök, det jag sett, älskar golvet och dom rosa väggarna. Ja du ser ju, jag bara babblar på om allt möjligt, du gör så sjukt fina tårtor och jag önsakr dig lycka till i framtiden! :)

  9. Blir alltid så rörd av era fina kommentarer, NI är bäst!

    Sabina: Jag använde en grön-blå färg som heter “Teal” och använde pyttelite, då blev det den här kulören. Tycker också jättemycket om den.

    Elin: Tips för att få en jämn färg är helt enkelt bara att knåda knåda knåda pastan/marsipanen efter att du tillsatt färgen. Ge inte upp förrän färgen är riktigt jämn och fin. Lycka till!

    Inggo: Recept på denna tårtbotten är samma som ligger ute på bloggen. Jag har tillsatt vaniljpulver/vaniljstång till receptet, supergott.

    Therese & Maria Edlund: Jag har färgat med en pastafärg (teal)som finna att köpa på webbutiker men om du ska köra med karamellfärg så skulle jag satsa på en grön färg, och ta jättelite färg.

    Marlene & Svanen51: SÅ kul att den passade temat och blev uppskattad! =)

    Sandra: Åh vad kul att du också hittat din grej! Lycka till med skapandet!

    Pralin: …gooood såklart! 😉

    Marias cupcakes: Det ska jag lägga på minnet!

    Sara: Jag brukar låta dem torka helt, det är ändå ingen (förutom enstaka barn och vissa andra undantag) som äter upp figurerna. De är inte “farliga” att äta hårda heller.

Leave a Reply