Bröllopscupcakes och lite steampunk

Ibland träffar man lite modigare brudpar, som tex Viktoria och Mikael. De ville ha något annorlunda och tufft att bjuda på när de gifte sig. De gillade en del detaljer från min steampunktårta och ville gärna ha nåt liknande.

P1130786

Det blev guldiga, metalliska cupcakes med tillhörande topptårta. Vaniljcupcakesen är fyllda med hallon, spacklade med cream cheesefrosting och täckta med marsipan. Tårtan går i samma smaker.

P1130788

Tårtan har en design som påminner om ihopfogade metallplattor. Ett element som fanns med på brudparets inbjudningskort var fjärilar. För att få dem att passa in i den lite tuffare designen gjorde jag dem mekaniska med kugghjul. Tårtan är också dekorerad med kedjor och fjädrar. Allt är färglagt med airbrush.

Untitled (2)

Jag gjorde två varianter av cupcakes, en med metallplattor och en med fjärilar. På toppen av tårtan tronade det vackra brudparet ihop med sin lille son.

P1130803

Den vackra bruden är höggravid och har därför en klädsam kula på magen. Stort grattis!!

4 thoughts on “Bröllopscupcakes och lite steampunk

  1. Supersnyggt som alltid. 😉 Måste säga att du är typ min stora förebild. Du har fått mig enormt intresserad av tårtdekoration och modellering. Om du har tid att svara tänkte jag höra med dig vad du använder för material till dina figurer.

    Har själv gjort egen sockerpasta (enligt ditt recept) men har märkt att det är svårt att göra figurer med det då det blir för löst. Har läst att man kan tillsätta Tylose pulver för att få en bättre konsistens. Använder du det eller köper du färdig modelleringspasta?

    Sen har jag samtidigt problemet att det torkar för snabbt. Säg att jag rullar en boll som ska bli huvud så hinner typ ytan torka innan jag hinner göra mun och så. Har du några tips för det? Eller är det bara att jobba snabbare. 😉

    Slutligen vill jag bara säga att jag tycker du är superduktig och att det är jättekul med dina steg för steg inlägg. :)

    Ha det bra!

Comments are closed.