Bröllop, spets och blomsterkransar

Idag gifter sig Tobias och Mirielle, ett osedvanligt tjusigt brudpar som jag delar många vänner med.
De hade en del önskemål när de beställde sin tårta: gärna spets, lite rosa, offwhite och blommor. Men i övrigt fick jag fria händer. Optimalt! Tycker att de tårtor där jag får skapa lite mer fritt blir de bästa, och den här blev verkligen en ny personlig favorit för mig!

IMG_1821

Tårtan i fyra våningar (mittentårtan består av två våningar) innehåller vaniljbottnar fyllda med hallonmousse, rårörda hallon och vit chokladmousse. Den är spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan.

IMG_1827

Mitt på tårtan placerade jag en “krans” med slingrande grenar och blommor. Blommorna är gjorda utav flowerpaste och grenarna av floristtråd och floristtejp. Ett kul, och annorlunda sätt att placera ut blommorna på.

IMG_1817

Den översta och understa våningen fick en rosa bas och kläddes sedan in med sugarveil-spets. En ätbar spets som är otroligt skir och verklighetstrogen.

IMG_1824

I mitten av kransen ville jag att det skulle hända något, så där gjorde jag marsipanlocket randigt.

IMG_1814

Tårtan gjordes under en värmebölja som inte skådats i Umeå sedan 1800-talet, horror. Fick jobba på nätterna då temperaturen sjunkit åtminstone ner runt 25grader… Men det gick!

Tobias och Mirielle, jag hoppas att ert bröllop blev allt ni drömt om och att tårtan föll er i smaken!
Grattis!

7 thoughts on “Bröllop, spets och blomsterkransar

  1. Den här tårtan var inte bara otroligt vacker – den var magiskt god också! Bra jobbat Johanna!

  2. Tack! för en underbar sida. Vilken talang du har för detta. Helt makalöst! Tack för alla bra tips! Du är grymt duktig på bakning. Mäkta imponerad.

  3. Du är såå duktig!
    Kan du inte lägga ut nå recept på dina fyllningar? 😉

Comments are closed.