Blöjtårta, steg för steg!

För några veckor sedan fick jag en underskön systerdotter, Iris. Jag gjorde en blöjtårta till henne för att välkomna henne till världen. Passade på att dokumentera det hela för att kunna visa er hur jag gjorde.

P1130062

Börja med att välja ett färgtema på tårtan. Jag utgick från Iris (föräldrars) kök och de färger som finns där.

P1130047

Sedan börjar det gedigna arbetet med att rulla ihop små pytteblöjor och knyta ihop dem med bomullssnöre. Man kan med fördel använda sig av små gummisnoddar, sparar nog en del tid. Tänk på att inte knyta åt för hårt så blöjorna skadas.

P1130052

Jag ville få in lite små presenter i tårtan (små skor, nappar och lite kläder) och valde saker som passade in i färgtemat. Kläderna är från Lindex Littlephant-kollektion och skorna från Kappahl. Har du kläder du vill pryda blöjtårtan med så rulla ihop dem snyggt och försök få dem i samma höjd som de hoprullade blöjorna, fäst med snöre eller gummisnoddar.

P1130054

Nu är det dags att skapa tre våningsplan. Du kan använda dig av kartongbrickor under varje våningsplan för stabilitet, eller som hjälp att få våningsplanen i bra proportioner (de på bilden är dock lite för tjocka så jag skippade dem, förutom under nedersta våningen). Knyt ihop lämpligt antal blöjor för att få den storlek du är ute efter. Vänd alla fula skarvar inåt. Tänk även på disponeringen av eventuella presenter så de hamnar där du vill ha dem på den färdiga tårtan. När du ska få ihop de största våningsplanet kan du behöva hjälp att hålla ihop blöjorna, det är riktigt trixigt att göra på egen hand.

iris3

När du fått ihop dina tre våningsplan är det dags för lite dekoration. För att dölja bomullssnören och ev gummisnoddar är det bra att ha ett snyggt band till hands. Jag tog först ett vanligt presentpapper som jag vek i lagom breda remsor. Remsorna fäste jag ihop med en tejpbit på baksidan av varje våning. Om du ska ha nappar i tårtan är det dags att ta fram dem nu. Trä ditt band igenom något av napparnas hål innan du knyter bandet runt våningarna och avslutar med små rosetter.

iris blöjtårta2

De små converseskorna blev pricken över i, högst upp på tårtan. När tårtan var klar klädde jag in den i cellofan och knöt en stor röd rosett runt härligheten. En både vacker och användbar present till nyblivna människor och deras föräldrar.

Lycka till!

8 thoughts on “Blöjtårta, steg för steg!

  1. Jag använde resårband för att bygga ihop blöjorna, då behöver man inte hålla ihop allt samtidigt som man ska få ihop formen, det var bara att stoppa in blöja efter blöja innanför bandet som ju töjde sig allteftersom!

  2. Behöver man fästa ihop våningsplanen på nåt sätt eller håller de ihop av sin egen tyngd? Tänker att det lätt kan bli svajigt om man ska flytta/frakta tårtan, men kanske inte? Tack för en fin blogg!

    • Nej, man behöver inte fästa ihop dem, man sätter ju cellofan runt så det blir stabilt!

  3. Hur många paket blöjor behövde du använda för att göra denna? Jag har ju ingen aning om hur många som behövs/det finns i ett paket :) Jätte bra beskrivit. Tror jag ska försöka göra detta!!!!!!!!

    • Till min kaka gick det ca 70 blöjor, men man kan säkert klara sig med färre om man gör en lite mindre kaka

  4. Vart köpte du cellofanplasten? Jag hade tänkt göra en tårta till min systerdtter men hittar ingen plast :/ Och vad för mått på plasten?

Comments are closed.