Bärgarn-tårta

Dagens tårta föreställer Bärgarn från filmen “Bilar”(Tow Mater från “Cars”). En riktigt härlig profil såvitt jag förstår, och ungarna älskar honom! Det var en utmaning att få till bilen med sin karaktäristiska look, men kul!

Tårtan har en klassisk prinsessfyllning och är spacklad med grädde. Locket är en blandning mellan sp och marsipan (smakar mest marsipan). Bärgarn och de andra dekorationerna är gjorda i sockerpasta och flowerpaste.

36 thoughts on “Bärgarn-tårta

 1. Jajks, alltså. Det här är löjligt bra! Verkligen SUPERbra är du på att göra sånt här. Jag är så imponerad!!

  /annelie

 2. Åh vad min dotter (tre år) hade blivit glad om jag kunde göra den här tårtan! Tyvärr har konstnärsgenen helt hoppat över mig (min mamma är konstnär och syrran är också duktig), så hon får nöja sig med “vanliga” prinsesstårtor på hennes födelsedagar. :]

  Du är jätteduktig och jag är såå imponerad!

 3. Wow, den var kalashäftig. Min lillebror på nio år sa med en gång att han ville ha en sådan på nästkommande födelsedag :)

  (By the way, Bärgarn heter Tow Mater på engelska, inte Tom Mater…)

 4. Bärgarn alltså, vad fin den blev! Och filmerna(!) oj vad jag tror på det här, snart gästar du Morgonsoffan på svt eller om du föredrar TV4 nyhetsmorgon hos sympatiska Tilde de Paula; du går igenom rutan, eller hur är det man brukar säga!
  Kram/A-S

 5. wow! har just börjat läsa din blogg, du är helt otrolig ju! dina tårtor är underbara!

 6. Den här bloggen snubblade jag över bara sisådär och jag säger bara “Oh my god” vilka underbara tårtor du gör. Kunde inte sluta titta utan bara scrollade ner för att se mer. Jag är lite nyfiken på hur du gör. Vad använder du för saker? Var handlar du? Skulle vara spännande att se hur du tillverkar en tårta steg för steg. Vill så gärna lära mig hur man gör.

 7. Så himmelens bra JOhanna!! Du, får man beställa ett inlägg…? I så fall skulle jag önska recept både på smörkrämen du her ovanpå och på kristyr!
  Kram på dig/S.

 8. Ja, Johanna – det blev succé. tack för du
  gjorde den åt oss.Tim älskade den.
  Christin & Bengt

 9. Satte coca colan i halsen ..ÅHH vad rolig tårta!
  Du är bara så urduktig!! Här blir jag lika happy varje gång jag kikar in (men åxå lika kaksugen..hjääälp:)

 10. Skulle också uppskatta recept på smörkräm och kristyr. I övrigt otroligt imponerande tårtor:-)

 11. Galet!
  Du är så bra på det du gör, är det sant att du inte gör detta på heltid?
  Bodde jag närmre vore valet av “födelsedagstårtköp” självklart!!

  //Eva

 12. Vilken tur att din blogg finns, så jag kan frossa i alla härliga tårtor. Har aldrig sett något liknande. Helt fantastiska!
  Väldigt inspirerande också, så någon gång ska jag allt ta dig i handen och själv prova på. Gissar att jag ändå inte lär komma i närheten av dina – trots sakkunnig vägledning. De är små mästerverk.

 13. Fantastiskt! Fyller du Bärgarn med något eller är han sugar paste/flower paste rakt igenom?

 14. Tusen tack allihop! Så roligt att ni gillar den! =)

  Bloggfia & Pia: Recept på kristyr och smörkräm kommer!

  Christin och Bengt: Åh, vad roligt att Tim gillade tårtan, det gläder mig!

  Hey Leon: Bärgarn är solid sp/fp rakt igenom. Stabil kille.. =)

 15. Oj! du är verkligen super duktig, blir så inspirerad!
  Du får gärna göra en beskrivning på de ”små” tårtorna du gjorde som i en serie, Tänkte mest på hur du fick de små och höga. verkligen underbara!

 16. Äktenskapstyckaren: Tack så mycket! =)

  Anonym: Vad roligt att du blir inspirerad!
  De små tårtorna har jag skurit ut ur vanliga tårtbottnar Fick ut fyra höga små tårtor ur två vanliga tårtbottnar. Tror det var fyra eller fem lager tårtbotten i dem, därav höjden. Har inga små formar så då får man använda fantasin! =) Lovar att visa hur jag gör om det blir några fler av den sorten.

 17. Jag ligger hemma och hostar och hostar och av en slump kom jag in på din sida. Och herre gud vad mycket bättre jag mår, du är helt makalöst fantastisk människa!

 18. Supersnygg tårta! Måste säga att du är väldigt duktig! =) Lägger in dig i min blogglista med favoriter :)

 19. Oj oj oj! Helt otroligt att du kan göra sådana verkliga figurer. det ser ju så riktigt ut!! Har du gått någon kurs o vart isf? Jag är riktigt ny på detta, har läst att man inte ska ha grädde under marsipan eller sockermassa för det svettas men du kör med det eller? Funkar det? Vill så gärna lära mig och det är så kul att få titta på dina mästerverk

 20. Jäklar vilken grym tårta!!! Den skulle min son älska, han är helt frälst i bärgarn. Kan du tipsa om hur man gör med bärgarn?

 21. Anonym: Tacktack! Har inte gått nån kurs utan är självlärd. Jag har grädde under om tårtan ska serveras samma dag som den görs, då hinner den inte börja svettas. Om man ska servera den dagen efter måste man spackla med smörkräm eller liknande.

  Angelica: Tack! Tips om Bärgarn..hm.. det blir svårt, för den var väldigt klurig att göra. =) Mitt bästa tips är, ha en bild på bärgarn framför dig och studera hur han ser ut, förenkla så modelleringen blir möjlig att genomföra, och använd dig av en lite stabilare massa, typ gumpaste eller modelleringspasta. Finns att köpa på webbutiker. Tålamod och mod, lycka till!

Comments are closed.