Barbapapa-tårta

Lilla Setareh som fyller 2 år idag gillar barbafamiljen och självklart ska det synas på tårtan!

Hallonmousse och mycket choklad önskades. Så tårtan består av en chokladbotten som är fylld med hallonmousse och chokladmousse och spacklad med chokladsmörkräm. Locket är av marsipan. Figurerna är gjorda av en blandning mellan marsipan och sockerpasta och vissa små detaljer är gjorda av flowerpaste.

Självaste Barbapapa har antagit formen av en tvåa. Setareh betyder stjärna, så en liten stjärna fick pryda namnet.

Barbaskön är en skön filur, lurvig och konstnärlig, här med pensel och palett i högsta hugg.

Barbafin är en tjusig och något fåfäng dam, alltid med en spegel nära till hands.

Barbaflink är en smart kille som är intresserad av vetenskap. Här ligger han och löser matematiska tal på sin griffeltavla, med kritan i hand.

Grattis Setareh, hoppas du fick en fin födelsedag!

21 thoughts on “Barbapapa-tårta

 1. Fantastisk fin tårta! Så välgjord och perfekt (ja, som alla dina tårtor!). Skall själv göra en Barbapapatårta om några veckor så kan nog hända att jag tittar lite extra på den här före det. :)

 2. Ooh, ännu en finfin tårta!

  Hur får du tårtorna att bli så otroligt släta å fina å raka å jämna i kanten?

  Kan du inte visa oss?

  /Jonna

 3. Vilken härlig tårta.. Hmm funderade över att du blandat marsipan och sugarepaste, är det lättare att arbeta med det eller varför blandar du dem?

 4. Du är så duktig att man vill dö lite. Åh vad jag önskar att du bodde i Göteborg så jag kunde muta dig att göra en tårta till min sons 1 års dag. Vilken oerhörd talang du har!!!!!

 5. Vilken talang du är! Önskar du fanns i Sthlm eller att jag fanns i Ume. Jag är riktigt imponerad. Keep up the good work och all lycka!

Comments are closed.