Avsnitt två -Sushitårtan.

Andra delen av Det stora tårtslaget är nu avklarad.
Det här avsnittet blev en helt annan historia för mig. Jag hade landat i situationen och kände till hur inspelningen skulle gå till. Jag såg även till att sova bättre och ta hand om mig själv mitt i all “kaos”, vilket ledde till att jag nu kunde njuta av utmaningen och koncentrera mig mer på tårtan än i första avsnittet.

Jag fick uppdraget att göra Japans nationalrätt som tårta så det fick bli en sushitårta. Skulle aldrig få för mig att äta sushi men tycker att det är väldigt visuellt tilltalande och färgstarkt, perfekt som tårta!
Hade ingen tid att fota denna tårta så jag har fått knåpa ihop lite skärmdumpar, dessutom är det redan lite provsmakat på första bilden… Det får gå an!

IMG_7185 - 10-19

Jag lade ner mycket tid på sockerdekorationerna och använde mig av flera olika tekniker. En del av teknikerna hade jag aldrig testat förut, tex att göra romliknande bubblor av juice, eller en skål med soja av gelatin. Galenskap att chansa kanske, men det gick ju vägen!

IMG_0186 - 04-16

Förutom rommen älskar jag hur laxen och tonfisken blev, de ser ju riktigt vidriga ut -precis som riktig sushi! Förutom själva maten tillverkade jag andra sockerdekorationer som jag tycker passar in på det japanska temat. Guldmålade solfjädrar, körsbärsblommor, en träbricka att lägga upp sushin på samt en matta av “träpinnar” som man använder när man tillverkar sushi som jag svepte runt ena tårtan. Det blev en helhet som föll juryn i smaken, både smakmässigt (vilket jag tycker är fantastiskt då jag inte är så självsäker gällande den biten) och utseendemässigt.

Är så glad över att få vinna det här avsnittet, en riktig boost, särskilt då jag absolut inte tog det för givet. Är superimpad av de andra deltagarnas fantastiska tårtor, flera av dem hade lika gärna kunnat vinna, tycker alla fick ihop kanontårtor den här gången!

Nu laddar vi för tredje avsnittet!

5 thoughts on “Avsnitt två -Sushitårtan.

  1. Fantastisk tårta!!!!! Verkligen ett mästerverk. Vad har du använt för att laxen och tonfisken ska skina/glänsa? Hälsning Malin

  2. Det konstverk/hantverk du åstadkommit är enormt! Skulle du få betalt som konstnär/hantverkare för en sådan fantastisk tårta skulle den kosta minst 10 000:-
    /Carina Wennstig

  3. Du är grymt duktig! Imponerad över iden med romen, såg verkligen verklighetstroget ut. Måste testa nån dag…!

Comments are closed.