Avsnitt tre – Kanintårtan

Så var då det tredje avsnittet av “Det stora tårtslaget” till ända. Och jag är fortfarande kvar i tävlingen, så kul!

Den här gången skulle vi tolka ikoniska klänningar och göra tårtskapelser av dem. Min klänning blev en svartvit Carrie Bradshaw-klänning. Tyckte först den var ganska tråkig och given, med svartvit-randiga tårtvåningar och en stor blomma på mitten. Så jag försökte kisa lite och se klänningen ur ett annat perspektiv. Den stora blomman på klänningen såg med ens ut som en stor spiral och plötsligt var allt så givet. Så här ser min tårta ut:

kanin5

En magisk, lite Alice i underlandet-aktig tårta, komplett med en kanin i en hatt på toppen!

Som sagt, tygblomman ser jag som en spiral, som man nästan sugs in , lite hypnotisk, vilket på tårtan blev en svartvit hypnos-spiral. Det var riktigt läskigt att titta på den i verkligheten, för det såg ut som om den snurrade! Den svartvita, bredrandiga kjolen är ju givetvis ett cirkustält. Hennes guldgula hår symboliseras av färgen gul på tårtan. Och vad vore en magisk tårta utan en kanin i en hatt? Dessutom tycker jag att om den vackra Carrie vore ett djur så vore hon faktiskt en tjusig kanin.

P1150625 - 10-23

Den stora hatten och kaninen skulpterade jag av rice krispies treat som jag sedan täckte med sockerpasta och modelleringspasta. Allt är handgjort och ätbart och jag är lite fascinerad över att jag hann med det på den korta tid vi hade!

kanin1 - 04-21

Varning för hypnos! Två små kanintassar håller upp cirkustältet, vågar du gå in..? Och vad vore en kanintårta utan en kaninsvans på baksidan? Längst ned ville jag få till nåt riktigt annorlunda och nästan lite creepy, jag ville att tårtan skulle stå på kanintassar. Jag skruvade helt enkelt ihop två tårtbrickor med träpinnar emellan som jag sedan klädde in med kanintassar i sockerpasta. Älskar effekten det gav!

Innehållet i tårtan var vaniljbottnar med lemoncurdmousse, vit choklad, lemoncurdsås och en sprakande marängsmörkräm med citron och pop rocks i. Receptet hittar ni på köket.se.

Den här tårtan var SÅ rolig att göra, och är helt i min smak, så jag är nöjd med min insats i dagens avsnitt. Kul att ni följer med och hejar på oss deltagare!

P1150635 - 10-23

4 thoughts on “Avsnitt tre – Kanintårtan

 1. Hej. Råkade av en slump se detta avsnitt och fick se dig ? Såååå kul .. Nu kommer jag följa dig framöver och heja för hela Brukarkooperativet .
  Du är så duktig , blir så imponerad av det du gör ?

 2. Jag har läst din blogg så länge att jag helt enkelt var tvungen att se dig i Tårtslaget, du lyfter hela programmet för mig med din humor! Du är makalös, jag hoppas det gick bra i slutet :)
  Tack för att du fick mig att skratta gott!

 3. Ja alltså Johanna! Herre min gud va jag älskar dig..alltså du är ju bäst med din kreativitet och tänka utanför boxen!!Heja, heja dig!!! Tror du ska vinna VARJE avsnitt… 😀
  Följer detta program enbart för att din syster sa att du var med. Men har dock följt din blogg tidigare.. Fantastiskt duktig är du och enormt rolig att titta på..
  Lycka till i kommande avsnitt..Hejar febrilt på dig!

Comments are closed.