Avsnitt 5 – Väsktårtan

I det femte avsnittet av “Det stora tårtslaget” fick vi i uppdrag att gestalta olika avdelningar i ett varuhus. Min lott föll på väskavdelningen.

Vid det här laget i tävlingen hade jag gått bananas på (i princip) varje tårta, vilket jag älskar att göra! Dock kände jag mig helt slut på den kreativa fronten, jag orkade inte ens försöka komma på nån rolig twist på mitt uppdrag. Dessutom ville jag visa upp den sansade och tekniskt avancerade sidan av mitt tårtkonstnärsskap. Så jag valde att helt enkelt göra en tårta bestående av tre väskor, rakt upp och ned! Jag ville göra dem så verklighetstrogna som möjligt, och så här blev resultatet:

P1150669 - 10-30

Jag gjorde en ormskinnsportfölj, en bagliknande handväska i mjukt skinn och en liten sidenclutch.  Det är förmodligen en av mina bästa tårtor och jag kan i efterhand inte fatta att jag hann göra den på den korta tid vi hade.

P1150674 - 10-30 P1150672 - 10-30

Skinnet på handväskan gjorde jag genom att trycka ett hopknycklat bakplåtspapper mot tårtans yta. sedan effektmålade jag den med pulverfärg för att få en naturligt sliten look på skinnet. För att få en lyxig känsla klädde jag in tårtbrickan i glansigt, böljande sidentyg, som givetvis inte är riktigt tyg utan effektmålad sockerpasta. Allt på tårtan är ätbart.

Inuti tårtan döljer sig en saftig morotskaka med valnötter, lemoncurd och ljuvlig färskostkräm. Den var verkligen god! Många gånger får man höra kommentarer om att tårtor av det här slaget inte kan vara aptitliga, det är så fel som det bara kan bli, önskar att de kunde få sig en smakbit! 😉 Receptet på min tårta hittar ni på köket.se.

P1150676 - 10-30

P1150670 - 10-30

Ormskinnsportföljen har handgjorda silverspännen som jag skuggat med pulverfärg för en lite använd känsla. Ormskinnsmönstret fick jag till med hjälp av ett mönsterark som jag pressade mot tårtans yta. Det gäller att använda mönsterarket på rätt sätt och ha lite känsla, annars blir det fula skarvar. Jag gjorde sömmar runt väskan och ett skinninklätt handtag med små detaljer på.

När de ropade upp mig som vinnare med dagens tårta, men också med motiveringen att jag genom hela seriens gång gjort tekniskt skickliga och goda tårtor blev jag så frrruktansvärt glad! Det kändes så kul att få gå vidare till final. Jag ville så gärna få vara med fram till slutet och nu fick jag det!

Hur det gick i finalen får ni snart se. Glöm inte att titta på torsdag kl 21 på Sjuan, vi ses!

3 thoughts on “Avsnitt 5 – Väsktårtan

  1. Hej! Jag tycker att den här tårtan är helt underbar att se på! Alla ni som tävlade var fantastiskt skickliga, men av alla bidrag var nog detta min favorit! Jag måste därför fråga något jag gått och funderat på; hur i hela fridens namn lyckas du få sådana realistiska “krökningar” på väskorna??
    Hälsningar
    Sabina

  2. Du är helt fantastisk Johanna! Din väsktårta tycker jag helt klart var den bästa i hela tävlingen!
    Jag önskar dig lycka till med dina framtida planer och prestationer!

Comments are closed.