Avsnitt 4 – Dasstårtan

Det där var en rubrik jag aldrig föreställt mig skulle behövas här på bloggen.. =)

Avsnitt fyra av “Det stora tårtslaget”, vilken komik haha!

Vi fick i uppdrag att göra motsatstårtor och jag fick temat land/stad. Det enda som dök upp i mitt huvud när jag tänkte på skillnaden mellan att vara på landet och på stan var ett utedass. Varje sommar är jag och min familj på vårt sommarställe, Sturkö, och när jag var liten fanns där ingen toalett. Det fanns bara ett utedass…som jag var rädd för.. Jag älskade att vara på Sturkö som barn men jag glömmer aldrig känslan av att komma hem till stan och mötas av en riktig toalett! Så, hur märkligt det än låter så valde jag att göra en dass/toalett-tårta på bästa sändningstid!

Det var en riktig chansning för det är en tårta man antingen älskar eller hatar, och jag hade ju ingen aning om hur juryn skulle ta det hela. Men, som ni hört mig säga i programmet, jag åker hellre ut på en crazy tårta som jag själv gillar än en som är “safe” men inte ger mig någon inspiration. Så jag gick all in!

P1150657 - 10-27

Jag ville göra tårtan riktigt tudelad med en skiljevägg emellan de två sidorna, ett upplägg jag själv aldrig sett förut. Jag sågade ut tre skivor i plywood: en bottenplatta och två skivor till skiljeväggen. Jag fäste skiljeväggen med vinkeljärn.

P1150658 - 10-27

På ena sidan ståtar dasset! Komplett med klotter på väggen “Marie was here” (ett litet ret till Marie Serneholdt), samt R+N i ett hjärta som är mina föräldrars initialer och de som gett oss vår fina barndom, bland annat somrarna på Sturkö. Dasset är helt klätt i trä, som jag handristat och effektmålat, dels i falurött och dels i obehandlad look. Lite björkkvistar med löv hann jag rafsa ihop, det hade vi alltid på dasset för att det skulle lukta gott (vem som nu går på den lögnen).. Sedan får man inte glömma Konungaporträttet som har sin givna plats på utedasset. Det gör dassupplevelsen lite mer högtidlig och glamourös på nåt sätt. Själva tårtan gömmer sig i utedasset och består av vaniljbottnar fyllda med mango och kokos, somriga smaker. Recept på hela tårtan hittar ni på köket.se.

P1150642 - 10-27

Två toarullar står redo bredvid sitsen.

P1150643 - 10-27

På toalettsidan är det helkaklat och fräscht. En vattentoalett, den moderna människans självklarhet och det sommarstugeboende barnets önskedröm… Toaletten hade även den kunnat inrymma en tårta, men pga den begränsade tid vi hade valde jag att göra den i rice krispies treat. De detaljer jag hann med var en badrumsmatta, en handduk på en krok, toaborste..

P1150644 - 10-27

..samt ett litet sidobord med duk där det stod en toarulle och en vas med ett monstrerablad i.

P1150666 - 10-27

Givetvis kunde jag inte stanna där, utan jag fyllde toaletten med en liten “treat” bestående av kanderade nötter.. Det var en fröjd att se Marie och domarna äta ur min toalett, haha! Man får inte roligare än man gör sig!

Detta var det stressigaste avsnittet hittills, men det var fruktansvärt kul också. Och det var så roligt att juryn gillade min tårta, både till smak och utseende, vilket gör att jag får stanna ännu en vecka, yen! Att Lisa åkte ut var riktigt riktigt tråkigt. Jag tycker hon är helt fantastisk, både som tårtkonstnär och som människa! Ni MÅSTE kolla in hennes remake på sina tårtor från programmet, den svarta är det sjukaste jag sett, SÅ SNYGG! Den hittar ni här.

Vi ses igen på torsdag kl 21:00 på sjuan!

3 thoughts on “Avsnitt 4 – Dasstårtan

  1. Du är bäst
    Du gör då häftiga tårtor ? Hejjar på dig ?

Comments are closed.