Att täcka en tårta

Här kommer en film på hur jag täcker en tårta. Den här gången använder jag mig av sk kavlingsmarsipan (läs mer om den längre ned i inlägget).

Kavlingsmarsipan går att köpa på webshopar som säljer tårtgrejer. Den är mer finmald än vanlig marsipan och ljusare i färgen dessutom är den mer lättarbetad. Kavlingsmarsipan är ett jättebra alternativ för er som inte gillar sockerpasta.

16 thoughts on “Att täcka en tårta

 1. Gud vad söt du är, och tack för videon det är kul att se hur du jobbar.
  Smoothern verkar ju smidig man kanske ska Leta i sambons verktygslåda tycker jag sett något liknande där i haha.
  Och stort grattis till ditt lilla bakverk.

 2. Du känns så naturlig och pedagogisk! Inga krångligheter utan bara, “nu kör vi!” Blir SÅ sugen på att baka nu.. Hmm vi ska ha parmiddag imorgon, undrar om jag vågar mig på att testa min allra första tårta då månntro? :)

 3. Vilken bra video! Jag tycker om att du säger att man får göra sitt bästa, och om det blir en skavank så kan man dölja det med något fint. Det är så det ska vara, roligt!

  /C

 4. Vilken fantastisk blogg du har och vad begåvad du är! Kan du tipsa om lite bra hemsidor där man kan köpa bra tårtgrejer?

  Hanna

 5. kan tipsa om du ska använda händerna för att forma bort vecken, använd aldrig fingrarna utan bara insidan av handen då blir resultatet oxå smoot.

 6. Johanna, du är min tårtidol!
  Ska prova det här till 3åringens tårta tror jag =)
  Kram Johanna s

 7. En veldig flott video! Jeg har alltid lurt på hvordan man legger på et marsipanlokk, men aldri turt å prøve selv fordi det virker så vanskelig. Du får det til å se kjempe lett ut, så kanskje jeg kan forsøke jeg og :)
  Hilsninger fra Norge, og takk for fin blogg!

 8. hur bra som helst! det ser väldans lätt ut när du gör det. går det hälften så bra när jag provar på det hemma är jag fullt nöjd. grattis till en livs levande bulle i ugnen!
  /Annelie

 9. Kul att ni gillar filmerna, då vågar man sig kanske på att göra fler i framtiden! =)

  Anonym: jag brukar handla på “kakburken.se”

  a piece of happiness: Har lagt ut ett recept här på bloggen, det blir sådär högt och fint!

  Anonym: Bra tips! =)

  Thereze knutsson: Hej vad kul att du är här!! Det var inte igår. Roligt att du gillar bloggen, tack!

  Johanna: Redskapen är lite hopaskrap, om man säger så. Spateln på maxi tror jag, ostbrickan är mammas från 80-talet, resten har jag beställt från kakburken.se.

Comments are closed.