Art deco-tårta

Häromdan testade jag en ny form och en veiner från Tårtdecor. Eftersom det är så roligt att  skapa när man väl är igång så klädde jag in två dummies (frigolitatrapper) från Strössel & annat i sockerpasta och gjorde en hel tårta. Tycker den fick lite skön art deco-känsla.

P1100398

En minivåningstårta (10 & 15cm i diameter), klädd i sockerpasta med tunna sidenband längst ned på varje våningsplan.

P1100395

De snäckliknande dekorationerna målade jag i flytande guldfärg och penslade med guldpulver. Målade även två svarta fält på varje snäcka.

P1100392

Fjädrarna gjorde jag genom att pressa gumpaste i en veiner som gav dem det fjäderlika mönstret. Sedan skar jag till dem i lämplig form och gjorde jack i dem för ett mer naturligt utseende.

Frigolittårta till fredagsmyset, någon?

2 thoughts on “Art deco-tårta

Comments are closed.